România, stand expoziţional la Bruxelles

Mihai Ciobanu / 07 ian 2019 / 16:36 Salveaza PDF Comentarii
Romania Stand Bruxelles
Descriere foto: Romania Stand Bruxelles

Standul expoziţional al României a fost amenajat zilele acestea la Bruxelles și este o reprezentare a unei secţiuni din ansamblul de la Târgu Jiu al lui Constantin Brâncuși, respectiv Masa Tăcerii.

România exercită, timp de șase luni, începând cu data de 1 ianuarie 2019, Președinția Rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Manifestările culturale organizate cu această ocazie vor urmări promovarea bogăției moștenirii culturale, țările Uniunii Europene fiind legate atât de o istorie cât și de un sentiment de apartenență la un spațiu cultural comun.

„Arhitectura este sculptură locuită” spunea Constantin Brâncuşi, această frază reprezentând motto-ul expoziţiei organizate de România, prin Ministerul Culturii și Identității Naționale, în sala Atrium a clădirii Justus Lipsius a Consiliului Uniunii Europene.

Reprezentare a Mesei Tăcerii

 

Standul expoziţional al României a fost amenajat zilele acestea și este o reprezentare a unei secţiuni din ansamblul de la Târgu Jiu al lui Constantin Brâncuși, respectiv Masa Tăcerii. Acesta sugerează un spațiu de locuire urban, imaginar sau academic – Biblioteca, fiind subliniat, astfel, dialogul dintre diversele tipuri de locuire și diferitele genuri culturale. În interiorul standului vor fi corpuri de bibliotecă cu cărți ale autorilor români traduse în limbi de circulație internaţională.

România va prezenta în Atrium un fragment din patrimoniul său cultural, integrat în spaţiul universal al culturii europene. Suntem gata să obținem rezultate concrete în cadrul Președinției rotative, în interesul cetățenilor europeni. Este o imensă onoare pentru cultura românească să aibă ocazia de a se manifesta în inima instituțională a Europei”, a declarat Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz.

Vezi şi: Bobotează. Cruce aruncată în apă, prinsă de un musulman

Adina Florea, decizie CNSAS. Sulfina Barbu: Când ar putea fi anunţată


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27