EXCLUSIV  Rogozin: "Așteptaţi-vă la o ripostă, ticăloșilor!". Andi Cristea, reacție de la Bruxelles

ANDI CRISTEA
ANDI CRISTEA

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat faptul că autorităţile s-au opus ca avionul vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, să survoleze România. Apoi, oficialul rus a transmis un mesaj vehement pe Twitter: "Autoritățile române au pus în pericol viețile pasagerilor unui zbor al companiei S7, femei şi copii. Carburantul a ajuns până la Minsk. Așteptaţi-vă la o ripostă, ticăloșilor!".

Contactat pentru o primă reacție în acest caz, europarlamentarul Andi Cristea, președintele Delegației pentru Republica Moldova, a spus în exclusivitate pentru DC News: "Fiecare țară cu simpatiile sale. Moldova are o guvernare proeuropeană, care face o opțiune corectă, în ciuda Președintelui său prorus. La fel procedează corect, ca partener, și România. Domnul Rogozin nu trebuie să uite că integritatea Republicii Moldova este importantă și că nu se pot sărbători alternative. În consecință, felicitările și dansul la Moscova, nu în Moldova".

Oficialul rus a vrut să ajungă de la Moscova la Chișinău cu un avion comercial al companiei S7 (PJSC, Siberia Airlines), dar aeronava nu a primit aprobarea de a traversa spațiul aerian al României.

Dmitri Rogozin urma să se întâlnească vineri cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, un politician prorus, și cu liderul regimului separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel