Urmărește emisiunea live


ROBOR. Comisia Europeană, sesizată de Răzvan Popa: Solicit urgent o poziție

Răzvan Popa
Răzvan Popa

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa, membru al Comisiei de bugete din PE, anunță că informațiile apărute în România, privind posibila manipulare a ROBOR de către bănci, vor fi aduse la cunoștința Comisarului Margrethe Vestager, căruia i se va cere de urgență o poziție.

Răzvan Popa susține că va propune audierea doamnei Margrethe Vestager în Comisia de bugete a Parlamentului European, pe tema practicilor neconcurențiale din sistemul bancar.

"Informațiile care au apărut în România indică elemente de o mare gravitate. Dacă acestea se confirmă, atunci avem practic o înțelegere neconcurențială între bănci, care vine direct împotriva intreselor clienților sistemului bancar. Înțeleg că și în Parlamentul României va avea loc o investigație și este foarte bine, pentru că tema este de maximă preocupare pentru cetățeni.

Nu este normal ca modul de calcul al ROBOR, care influențează nivelul ratelor, să fie decis prin metode netransparente. Economia de piață trebuie să însemne corectitudine și concurență, nu înțelegeri ascunse între bănci, în urma cărora să piardă simplul cetățean. Aceste informații vor fi comunicate Comisarului european Concurenţă, Margrethe Vestager, căruia i se va solicita în mod urgent o poziție. De asemenea, voi propune audierea doamnei Vestager în Comisia de bugete a Parlamentului European, pentru a discuta în mod clar despre soluțiile pe care Comisia Europeană le are în vedere pentru a stopa practicile anticoncurențiale din sistemul bancar" a afirmat Răzvan Popa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel