Robert Cazanciuc: Propunerea lui Klaus Iohannis corectă, dar trebuie dezbătută

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, spune  că propunerea preşedintelui Klaus Iohannis ca CSM, Ministerul Public şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să aibă drept de iniţiativă legislativă este o soluţie corectă, însă este nevoie de o dezbatere în acest sens.

"Este nevoie în primul rând de o dezbatere. De principiu, soluţia este corectă, numai că trebuie să vedem cum facem practic acest proces, pentru că ceea ce se reproşează de foarte multe ori sistemului în ansamblu este tocmai o anumită incoerenţă la nivel normativ. Dorinţa noastră trebuie foarte bine pusă în practică. Altfel, s-ar putea să avem lucruri făcute în paralel şi să împiedice aplicarea şi înţelegea corectă a unui act normativ", a spus Cazanciuc, după şedinţa de plen a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Cazanciuc a adăugat că trebuie analizat "ce nu merge bine în sistemul actual" şi ce poate fi îmbunătăţit.

Citește și: ROBERT CAZANCIUC - Raport MCV. Ce spune ministrul Justiției despre Mecanismul de Cooperare și Verificare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat,marți,  la şedinţa plenului CSM, că procurorul general al României ar trebui să fie membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, iar Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parchetul General să aibă drept de iniţiativă legislativă, pentru că reprezintă instituţii de aplicare a legii şi guvernare a Constituţiei.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a spus că nu este nevoie de modificarea Constituţiei pentru ca şeful Ministerului Public să fie membru CSAT, ci de schimbarea Legii 415/2002, dar este necesară modificarea legii fundamentale pentru ca Parchetul General să aibă drept de iniţiativă legislativă. (Sursa: Mediafax)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel