ROBERT CAZANCIUC - Raport MCV. Ce spune ministrul Justiției despre Mecanismul de Cooperare și Verificare

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a vorbit în ședința CSM de marți despre Mecanismul de Cooperare și Verificare. El și-a exprimat speranța ca viitorul raport MCV să fie unul bun, care să stea la baza aderării României la Schengen.

"Cu privire la MCV, am spus anul trecut colegilor de la Bruxelles, voi spune săptămâna viitoare, când voi merge la Bruxelles, că trebuie să așezăm pe alte baze cooperarea cu membrii Comisiei Europene, partenerii noștri din UE, așa cum alte state membre au propus o cooperare în cadrul unor mecanisme valabile la nivelul întregii Uniuni Europene. Sper să putem avea pentru al doilea an consecutiv un raport foarte bun, un raport care să stea la baza unei decizii foarte bune pentru România în ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen. Urmând exemplul câtorva state membre ale UE, să putem și noi contribui la construirea unui mecanism de cooperare judiciară valabil la nivelul întregii Uniuni Europene", a spus Robert Cazanciuc, în ședința CSM prezidată de președintele Klaus Iohannis.

Vezi și: Propunerea din CSM care dă fiori politicienilor

Ministrul Justiției a mulțumit întregului personal judiciar pentru activitate și pentru efortul substanțial depus în 2014 pentru implementarea codurilor în materie penală.

"Informațiile primite de la colegi și din țară au stat la baza elaborării a cel puțin două proiecte importante, și anume - strategia pentru 2015-2020 și programul de investiții în instanțe (...), pentru că fără o infrastructură adecvată nu putem vorbi de calitatea actului de justiție, nu putem contribui la celeritatea actului de justiție. (...) A fost o reformă profundă, încheiată anul trecut, și nu a fost deloc un efort ușor în condițiile în care este nevoie de investiții atât în resursa umană, în pregătirea profesională, cât și în întregul aparat administrativ al sistemului judiciar", a adăugat Robert Cazanciuc.

Citește: Un ziarist "portocaliu" îl atacă pe Iohannis după ședința CSM

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel