Robert Cazanciuc, mesaj de felicitare adresat Diplomației Române

Robert Cazanciuc, președintele Senatului, a venit cu un mesaj de felicitare adresat Diplomației Române și Corpului Diplomatic Român.

În fiecare an, pe 1 septembrie, se sărbătorește Ziua Diplomației Române. Senatorul Robert Cazanciuc a venit cu un mesaj de felicitare pe pagina sa de Facebook:

„Ziua Diplomației Române, eveniment remarcabil pe care îl sărbătorim în fiecare an pe 1 septembrie, îmi oferă prilejul unei introspecțiuni istorice, evidente de altfel: constituirea statului național unitar român, nu se putea face fără constituirea unui corp diplomatic format, la început cel puţin, mai ales din personalităţi care, prin contacte personale şi de familie în lumea diplomatică şi politică europeană, puteau face auzite dezideratele românilor. Pot fi amintiţi Ion Ghica, Petre P. Carp, Mihail Kogălniceanu, George Ştirbei, Vasile Boerescu sau Petre Mavrogheni, câteva nume din înalta ierarhie a diplomaţiei româneşti. De atunci și până astăzi, diplomația românească s-a maturizat reușind să poziționeze România pe harta țărilor cu dilpomație stabilă și coerentă.

Perioada pe care am petrecut-o în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, ca Secretar General, a reprezentat pentru mine o provocare, o oportunitate enormă, dar și o experiență personală unică pentru că am reușit împreună cu profesioniștii din minister să realizăm proiecte importante care au ajutat la consolidarea identității noastre naționale și culturale pe plan extern.

Unul dintre proiectele de suflet pe care le-am coordonat sub egida Ministerului Afacerilor Externe, a fost editarea și lansarea volumului “O istorie ilustrată a diplomaţiei româneşti (1862-1947)”, în noiembrie 2011, autori Dinu C. Giurescu, Rudolf Dinu şi Laurenţiu Constantiniu.

A fost pentru prima dată când se tipărea o astfel de lucrare, care reprezintă probabil, cea mai bună resursă care ne oferă o imagine de ansamblu asupra diplomației noastre în cadrul comunității internaționale, într-o perioadă complicată din punct de vedere istoric. Îmi face o deosebită plăcere să transmit întreaga mea apreciere și susținere tuturor şefilor de misiuni diplomatice ale României care muncesc neîncetat pentru a susține obiectivele țării noastre și au misiunea dificilă, dar onorantă, de a promova imaginea României ca un partener real și robust în cadrul NATO, UE, Consiliului Europei, ONU, OSCE, dar și în cadrul altor organizații și instituții din care facem parte.

La mulți ani Diplomației Române și Corpului Diplomatic Român!“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel