Rezultatele la Bacalaureat 2022 vor fi afişate luni

 Foto Agerpres
Foto Agerpres

Rezultatele primei sesiuni a examenului de Bacalaureat vor fi afişate luni, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. 

Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 - 18,00, în aceeaşi zi. Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie. Conform datelor înregistrate şi transmise de comisiile judeţene/comisia ISMB de organizare a examenului de Bacalaureat, 126.454 de absolvenţi de liceu (111.329 din promoţia curentă şi 15.125 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susţine probele (integral sau parţial, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare).

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, mai multe condiţii

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.

Citește și - Ca în filmele cu spioni. O femeie de 45 de ani, eliminată din Bacalaureat după ce a fost prinsă cu un pix-telefon

O femeie de 45 de ani din Galaţi a fost eliminată din examenul de Bacalaureat după ce a fost prinsă cu un pix-telefon în sală. 

O femeie de 45 ani, absolventă a unui liceu particular, la frecvenţă redusă, a fost eliminată de la proba a doua a Bacalaureatului, după ce a fost prinsă în timp ce folosea un pix-telefon, informează, miercuri, preşedintele comisiei de Bacalaureat, inspectorul general-adjunct Adrian Diacă.

"Surpriza a fost că era vorba de o doamnă de 45 de ani, absolventă a unui liceu particular, la frecvenţă redusă. Aceasta a fost prinsă de comisia de supraveghere cu un pix care avea un SIM telefonic. M-am uitat şi eu pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi şi era clar că îl ţinea în dreptul gurii şi al urechii şi încerca să comunice cu cineva din afară. Vorbea pur şi simplu în timpul examenului la pixul-telefon", a declarat Adrian Diacă.

Femeia a primit nota 1,00 şi nu va avea dreptul să se prezinte la următoarea sesiune de Bacalaureat. Vezi știrea inițială aici!

Citește și - Universitatea 'Babeş-Bolyai' scoate la concurs peste 28.000 de locuri la nivel de licenţă şi master

Universitatea 'Babeş-Bolyai' (UBB) anunţă că pentru anul universitar 2022-2023 scoate la concurs peste 28.000 de locuri la nivel de licenţă şi master, dintre care 5.231 de locuri sunt bugetate, destinate absolvenţilor de liceu, 10.250 de locuri sunt cu taxă, iar 2.910 locuri sunt pentru învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă. 

'Nu doar că este cea mai veche universitate din ţară, ci este şi una dintre cele mai bune universităţi din ţară şi din Europa.

UBB are un profil care valorizează excelenţa şi vrem să fim incluzivi, vrem să fim mari, o instituţie deschisă spre tineri. Mai multe creiere aduc mai multă inteligenţă. (...) Aş veni la Cluj şi pentru că este un oraş frumos, foarte dinamic, iar oportunităţile sunt mari. UBB ar trebui să fie prima opţiune a unui tânăr care vrea să studieze în ţară', a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Dintre locurile bugetate, 40 sunt locuri speciale pentru candidaţii romi, 177 sunt pentru candidaţii proveniţi din licee situate în mediul rural, 15 sunt pentru candidaţii din sistemul de protecţie socială, iar 151 de locuri sunt alocate românilor din afara graniţelor.

La nivel de master, UBB scoate la concurs 6.635 de locuri la buget şi 6.208 cu taxă. UBB are 22 de facultăţi, iar admiterea are loc în perioada 11-28 iulie. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel