Revine coronavirusul în China. Milioane de oameni, băgați în lockdown în apropierea Beijingului

Fotografie de la null xtract, Pexels
Fotografie de la null xtract, Pexels

Revine lockdown-ul în China. Mai exact, patru milioane de oameni au fost plasaţi din nou în izolare. 

Circa patru milioane de locuitori din provincia situată în jurul Beijingului au fost plasaţi în izolare marţi, autorităţile încercând să împiedice orice escaladare a epidemiei de COVID-19 înaintea unei importante reuniuni a Partidului Comunist Chinez (PCC) din toamnă, informează AFP.

Locuitorii oraşelor Chengde şi Xinle din provincia Hebei trebuie să rămână în casele lor până la sfârşitul săptămânii pentru a face faţă unui focar epidemic.

Între timp, peste 13 milioane de locuitori din municipiul Tianjin (nord), care se învecinează cu Beijingul, vor fi supuşi marţi unui test PCR, după ce au fost înregistrate peste 80 de cazuri pozitive în două zile.

Spre deosebire de aproape toate celelalte ţări, China continuă să aplice o politică sanitară strictă.

Autorităţile decretează lockdown-uri localizate, impun în anumite locuri teste PCR la fiecare 72 sau chiar 48 de ore, iar persoanele care se deplasează în altă provincie riscă să intre în carantină.

Această politică are un puternic impact asupra economiei şi nu se preconizează că ea va fi relaxată înaintea celui de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist Chinez, care va avea loc în lunile următoare.

În ultimele zile, varianta Omicron pare să se răspândească din nou în marile oraşe ale Chinei.

În Chengdu (sud-vest), cel mai mare oraş din jumătatea vestică a ţării, autorităţile au plasat în lockdown zone rezidenţiale, solicită un test PCR efectuat cu mai puţin de 24 de ore înainte pentru a părăsi teritoriul municipal şi au făcut apel la evitarea călătoriilor "neesenţiale".

La Shenzhen, o mare metropolă cu circa 18 milioane de locuitori, două districte sunt parţial în carantină, iar cea mai mare piaţă de electronice din lume, cea din cartierul Huaqiangbei, este închisă.

Un total de 35 de noi cazuri pozitive au fost raportate marţi în Shenzhen.

În districtul Futian, unde se află sediul guvernului municipal, cinematografele, barurile de karaoke şi parcurile sunt închise până vineri, scrie Agerpres.

Lockdown de trei luni pentru pisici. În ce oraș s-a întâmplat și de ce

Proprietarii de pisici dintr-un oraș german vor avea voie să-și lase animalele de companie afară pentru prima dată în trei luni, după ce autoritățile ridică un lockdown special. Oamenii din Walldorf, în sud-vest, au primit ordin în luna mai să-și țină pisicile în casă pentru a proteja o pasăre pe cale de dispariție, scrie BBC.

Pisicile aveau voie să se aventureze afară numai dacă erau ținute în lesă de cel mult doi metri. Dacă o pisică a scăpat în timp ce blocarea era în vigoare, proprietarilor li s-a spus să sune la o linie telefonică specială, apoi să găsească felina. Orice încălcare a adus câte o amendă. Un proprietar al cărui animal a rănit sau ucis una dintre păsările protejate prin lege a trebuit să plătească până la 50.000 de euro amendă.

Autoritățile au încercat să protejeze populația locală de ciocârlan, sau galerida cristata, specia fiind pe cale de dispariție în statul Baden-Württemberg și în Germania. Potrivit specialiștilor în domeniu, mai sunt doar trei perechi din această specie în Walldorf. Deocamdată nu se știe dacă acest lockdown a fost benefic pentru păsări, dar autoritățile au decis să ridice restricțiile cu două săptămâni mai devreme decât se anunțase inițial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel