Reușită a medicilor americani. Un bebeluș care avea la naștere doar 245 de grame a fost externat

Micuța Saybie a fost internată cinci luni
Micuța Saybie a fost internată cinci luni

Cel mai mic bebeluş născut prematur care a supravieţuit - o fetiţă ce cântărea doar 245 de grame la naştere - a fost externat după 5 luni dintr-un spital din California, relatează joi AFP, Reuters şi dpa.

Fetiţa, numită Saybie de personalul medical din spitalul Sharp Mary Birch din San Diego, s-a născut în decembrie şi a fost externată la mijlocul lunii mai după ce a petrecut primele cinci luni din viaţă la terapie intensivă, a declarat miercuri spitalul într-un comunicat în care a anunţat naşterea celui mai mic copil din lume.

În momentul externării, fetiţa cântărea aproximativ 2,3 kilograme, a precizat spitalul.

În decembrie, mama lui Saybie, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a dat naştere la doar 23 de săptămâni şi trei zile de sarcină, în urma unei operaţii de cezariană de urgenţă decisă de medici după ce s-a constatat că bebeluşul nu lua în greutate şi viaţa mamei era în pericol. 

Record mondial



Potrivit registrului cu cei mai mici bebeluşi din lume, gestionat de Universitatea din Iowa, Saybie deţine în prezent recordul mondial, stabilit anterior de un bebeluş născut în 2015 în Germania, care cântărea cu doar şapte grame mai mult ca ea. 

Bebeluşii născuţi prematur (la mai puţin de 28 de săptămâni de sarcină) suferă frecvent complicaţii grave, prin urmare, şansele lor de supravieţuire sunt extrem de scăzute.

"Saybie nu a suferit niciuna dintre complicaţiile în general asociate bebeluşilor născuţi prematur, cum ar fi hemoragii cerebrale sau probleme pulmonare şi cardiace", a declarat spitalul.

"Ea este cu siguranţă un miracol", a declarat Kim Norby , una dintre infirmierele care a îngrijit-o pe micuţa Saybie cât timp s-a aflat la terapie intensivă.

Vezi și: Tulcea: Detaşarea specialiştilor pentru o lună, soluţia provizorie pentru Spitalul Judeţean

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel