Tulcea: Detaşarea specialiştilor pentru o lună, soluţia provizorie pentru Spitalul Judeţean

[] []

29 mai 2019 / 19:08
Salveaza PDF Comentarii

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea va avea luna viitoare doi medici detaşaţi de la o unitate spitalicească din Bucureşti pentru a acoperi deficitul de personal cu care se confruntă secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), a anunţat într-un comunicat de presă Consiliul Judeţean (CJ).

'Începând cu data de 3 iunie, vor veni prin detaşare, pe o perioadă de o lună, doi medici din Bucureşti în specialitatea Anestezie şi Terapie Intensivă, pentru a ne susţine desfăşurarea activităţii pe secţie, precum şi a gărzilor', a declarat managerul SJU, Tudor Năstăsescu, potrivit sursei menţionate. El şi-a exprimat speranţa ca în perioada detaşării să găsească alţi medici dispuşi să se mute la Tulcea.

'În ultima perioadă, ne-am confruntat, pe fondul unei lipse de medici anestezişti resimţită la nivel naţional, cu o criză de medici la această secţie, unde ne-au rămas doar doi medici de anestezie şi terapie intensivă. Aceştia au efectuat gărzi până la epuizare şi în cele din urmă şi-au depus demisiile', se mai arată în comunicatul CJ. Soluţia detaşării a fost aplicată în aceeaşi secţie şi în luna martie, atunci când un specialist din Bucureşti a înlocuit un anestezist tulcean care intrase anterior în concediu medical. Deficitul de medici este o problemă a SJU veche de mai mulţi ani.

Specialiştii continuă să ocolească Tulcea, deşi autorităţile judeţene le oferă fie plata chiriei, fie locuinţe şi are proiecte de modernizare a unităţii spitaliceşti. Secţia Pediatrie a SJU nu are linie de gardă de aproape patru ani, iar pacienţii sunt transportaţi de Serviciul Judeţean de Ambulanţă la unitatea din Constanţa. Printre secţiile care se confruntă de mai mult timp cu lipsa medicilor este şi Oncologia care are un singur specialist.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23