Reuniune CAE la Bruxelles. Migrația și relațiile UE - Egipt, pe ordinea de zi. Cine ne reprezintă

consiliul european
consiliul european

Luni are loc reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), care se desfășoară la Bruxelles. Cine ne reprezintă și ce teme se discută.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), principalele teme de pe agendă sunt: Politica Europeană de Securitate și Apărare, migrația, Balcanii de Vest și Procesul de Pace din Orientul Mijlociu.

Discuția pe marginea progreselor realizate în domeniul Politicii Comune de Securitate și Apărare va avea loc în prezența miniștrilor de Externe și ai Apărării din statele membre UE, urmând a fi adoptate și concluzii, în pregătirea Consiliului European din 9 — 10 martie, informează Agerpres. România va fi reprezentată la CAE de către minsitrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu.

[citeste si]

În cadrul unui dejun de lucru informal, miniștrii de Externe vor aborda relațiile UE — Egipt, în prezența omologului egiptean, Sameh Shoukry.

Federica Mogherini, înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene, va informa miniștrii în legătură cu vizita pe care a efectuat-o pe 9 și 10 februarie, la Washington, precum și cu privire la evoluțiile în dosarul Siria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel