Republicanul Tim Pawlenty intră şi el în cursa de partid pentru preşedinţia SUA

Tim Pawlenty
Tim Pawlenty

Fostul guvernator de Minnesota Tim Pawlenty a anunţat duminică că în 2012 va încerca să obţină învestitura Partidului republican pentru a participa la cursa pentru preşedinţia Statelor Unite ale Americii (SUA), relatează AP şi Reuters.

Pawlenty a făcut anunţul într-o înregistrare video postată pe site-ul său, urmând să facă un anunţ formal în acest sens luni.

„Mâine (luni n.r.) prima mea oprire va fi în statul Iowa şi acolo voi începe o campanie în care voi spune poporului american adevărul. Numele meu este Tim Pawlenty şi candidez pentru preşedinţia SUA“, a precizat politicianul în înregistrare, potrivit Agerpres.

Pawlenty, cunoscut ca „T-Paw“ de susţinătorii săi, a fost timp de două mandate un guvernator popular în Minnesota. Este primul republican care a anunţat în martie că va înfiinţa un comitet care să exploreze o eventuală candidatură.

Alţi republicani care s-au înscris în cursă sunt fostul guvernator de Massachusetts, Mitt Romney, şi fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, Newt Gingrich. Pe ade altă parte, figuri proeminente din rândul republicanilor, precum guvernatorul de Indiana, Mitch Daniels, cel de Mississippi, Haley Barbour, şi fostul guvernator de Arkansas Mike Huckabee au decis să nu participe la cursă.

Două potenţiale candidate care au legături cu mişcarea ultraconservatoare „Tea Party“, respectiv deputata Michele Bachmann, şi fosta candidată din 2008 la vicepreşedinţia SUA, Sarah Palin, nu şi-au făcut încă publice intenţiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel