Republica Moldova, proteste de amploare împotriva Guvernului. Apel către cetățeni

Consiliul Marii Adunări Naționale, structură formată în timpul protestelor din septembrie 2015, a lansat miercuri un apel către cetățenii Republicii Moldova.

Reprezentanţii Consiliului au anunţat astăzi într-o conferinţă de presă că manifestaţia de protest din scuarul Parlamentului va fi urmată de un marş în cadrul căruia rezoluţia adoptată la miting va fi depusă la reprezentanţa UE în RM.

La manifestația din 17 septembrie vor mai participa Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA).

În ultimele luni la Chișinău au avut loc mai multe acțiuni de protest împotriva sistemului mixt de vot, promovat de Partidul Democrat și de Partidul Socialiștilor.

"Îndemn toți cetățenii, oriunde s-ar afla, să protestăm față de nedreptatea ce ni se face de către o guvernare hoață. După ce au capturat justiția și presa, după ce au jefuit rezervele valutare ale statului, după ce au sărăcit populația, ne fură și dreptul de a mai trăi și munci acasă, în siguranță și bunăstare, în bună înțelegere și pace, alături de familiile noastre", se menționează în mesajul lansat de președintele Consiliului Marii Adunări Naționale, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit portalului Jurnal.md.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel