Republica Cehă: Probleme pentru auditorul şef după o vizită la Machu Picchu

O vizită la ruinele incaşe de la Machu Picchu i-a făcut probleme preşedintelui Biroului suprem de audit al Republicii Cehe (NKU), relatează miercuri dpa.

Un reporter al postului public ceh de radio Rozhlas l-a remarcat pe Miloslav Kala, şeful instituţiei supreme de audit a Cehiei, la cetatea cunoscută ca una din cele mai căutate destinaţii turistice din Peru şi din America de sud în general. Într-o înregistrare făcută publică miercuri, Kala (55 de ani) este auzit întrebându-l pe reporter: 'de ce mă fotografiezi?'. Şeful NKU se afla în vizită în Peru însoţit de cinci membri ai comisiei pentru audit a parlamentului, pe agendă figurând şi o întâlnire cu Victor Boluarte Medina, primarul din oraşul peruan Cusco, situat în apropiere de faimoasele ruine, scrie Agerpres.

NKU a respins 'cu tărie' într-un comunicat difuzat ulterior că excursia la Macchu Picchu s-a făcut pe banii contribuabililor cehi. Vizitarea ruinelor a avut loc în ziua 'de repaos' prevăzută în cadrul deplasării. Kala ar fi plătit vizita din banii proprii. 'Din acest motiv şi dată fiind şi dificultatea restului programului, nu am de ce să mă scuz', a spus acesta, potrivit media. NKU, care supervizează managementul bugetar şi economic al administraţiei publice din Republica Cehă, a indicat că a început colaborarea cu instituţia omoloagă din Peru încă din 1993. Rozhlas a mai menţionat că deplasarea cu avionul şi cazarea la hotel timp de o săptămână a delegaţiei cehe au fost plătite din bani publici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel