Urmărește emisiunea live


Renault Group și Plug Power lansează Hyvia, o companie de soluții de mobilitate pe bază de hidrogen

Tehnologia integrată de hidrogen Hyvia completează tehnologia Renault E-TECH
Tehnologia integrată de hidrogen Hyvia completează tehnologia Renault E-TECH

Renault Group și Plug Power Inc. au lansat Hyvia, companie care va oferi soluții la cheie de mobilitate cu hidrogen: vehicule comerciale ușoare propulsate cu celule de combustibil, stații de încărcare, servicii de furnizare de hidrogen fără carbon, întreținere și gestionare a flotelor.

Compania este deținută în mod egal de ambii parteneri și se bazează pe o guvernanță echilibrată. Hyvia va fi prezidată de David Holderbach, care are o experiență de peste 20 de ani în funcțiuni strategice și vânzări de produse la nivel internațional, în cadrul Renault Group.

Numele Hyvia vine din alăturarea lui „HY”, pentru hidrogen și a cuvântului latin „VIA”, care inseamnă drum, întruchipând ambiția de a deschide o nouă cale spre mobilitatea cu emisii reduse de carbon. Vehiculele comerciale precum LCV-urile necesită o autonomie mai mare și un timp de alimentare mai scurt, cerințe operaționale pentru care celulele de combustibil cu hidrogen reprezinta soluția energetică cea mai eficientă.

Vezi și: Schimbare MAJORĂ pe piața auto. Decizie Renault, Nissan, Mitsubishi

Activitățile Hyvia vor fi desfășurate din locațiile Renault existente în Franța. Sediul central al companiei, precum și echipele de cercetare și dezvoltare vor fi situate la Villiers-Saint-Frédéric, împreună cu centrul de inginerie și dezvoltare a vehiculelor utilitare ușoare pentru Renault Group, pentru a maximiza sinergia între echipe. Echipele de proces, producție și logistică vor avea sediul în Flins, ca parte a proiectului Re-Factory și vor începe asamblarea celulelor de combustibil și a stațiilor de reîncărcare până la sfârșitul anului 2021. Primele vehicule, bazate pe modelul Renault Master, vor fi asamblate la uzina Batilly. Integrarea celulelor de combustibil va fi realizată de PVI, filială a Grupului Renault începând cu 2017, situată în Gretz-Armainvilliers.

Tehnologia integrată de hidrogen Hyvia completează tehnologia Renault E-TECH, mărind autonomia vehiculului la 500 km, cu un timp de reîncărcare rapidă de 3 minute. Aceste avantaje sunt deosebit de potrivite pentru utilizările vehiculelor utilitare ușoare, abordând în același timp provocările de reglementare ale depoluării centrelor orașelor.

Primele trei vehicule cu celule de combustibil introduse pe piață de Hyvia se vor baza pe platforma Renault Master, vor fi disponibile în Europa până la sfârșitul anului 2021 și vor fi însoțite de implementarea stațiilor de încărcare și furnizarea de hidrogen verde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel