Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, i-a retras titlul de ducesă surorii sale, infanta Cristina

Regele Spaniei, Felipe al VI-lea a decis să îi retragă titlul de ducesă surorii sale, infanta Cristina, care este acuzată de delicte fiscale într-un scandal de corupţie care îl implică şi pe soţul său, a anunţat Palatul Regal.

"Buletinul oficial de stat va publica mâine (vineri) un decret regal prin care Majestatea sa Regele va revoca folosirea titlului de Ducesă de Palma de Mallorca de către Alteţa sa regală, infanta Cristina", a declarat palatul într-un comunicat.

Citește și: ÎNCORONAREA Regelui Felipe. Familiile Regale ale României și Spaniei, la Palatul Elisabeta

Infanta Cristina, în vârstă de 49 de ani, este acuzată de delicte fiscale în legătură cu afacerile soţului său, Iñaki Urdangarin, în vârstă de 47 de ani. Titlul de ducesă i-a fost conferit în 1997 de către tatăl său, regele Juan Carlos.

Fost campion olimpic de handbal, Iñaki Urdangarin este suspectat că s-a folosit de poziţia sa în cadrul familiei regale pentru a obţine contracte în Insulele Baleare şi Valencia. Suma este de 6,1 milioane de euro.

La patru ani de la deschiderea anchetei, judecătorul José Castro, însărcinat cu ancheta, a dispus la 22 decembrie anul trecut să o trimită în fața instanței pe sora lui Felipe al VI-lea, o premieră în istoria monarhiei spaniole. Magistratul o suspectează pe Cristina că a participat "activ" la fraudă folosind în scopuri personale o parte din banii deturnați prin intermediul unei companii fictive, Aizoon, deținută în mod egal de cei doi soți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel