Regele Mihai a murit. Regina Margareta - document-cheie

Scutaru Cristina / 05 dec 2017 / 15:39 Salveaza PDF Comentarii
Principesa Margareta și Regele Mihai
Principesa Margareta și Regele Mihai

În 2011, Regele Mihai a anunțat ruperea legăturilor istorice şi dinastice cu Casa de Hohenzollern şi renunţarea la titlurile "Hohenzollern-Sigmaringen", respectând astfel decizia din 1921 a Regelui Ferdinand I de a conferi un caracter naţional şi independent Dinastiei şi Casei Regale a României.

Acum, după moartea Regelui Mihai, ne putem referi la Principesa Margareta cu titlul de regină, dacă îi atribuim o funcție simbolică. Din moment ce îi recunoaștem titlul de principesă, prin documentul din 2011, vorbim automat despre Regina Margareta. 

Regele Mihai a anunțat în documentul respectiv, care are trei articole, că din 10 mai 2011 a luat sfârşit toate legăturile dinastice dintre Casa Regală a României şi Casa Princiară de Hohenzollern.

"În conformitate cu dorinţele regretatului nostru bunic, Majestatea sa Regele Ferdinand I, şi cu decizia sa din anul 1921, familia regală a României şi membrii săi au purtat şi poartă numele de 'al (a) României'. Dar începând cu 10 mai 2011, Casa Regală a României nu va mai purta numele de 'Hohenzollern-Sigmaringen', şi nu va mai fi cunoscută de la această dată sub numele de 'Casa de Hohenzollern-Sigmaringen'. Casa Regală română va fi cunoscută de acum înainte numai sub numele de 'Casa Regală a României', se arăta în document.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26