Regele Mihai a murit. Regina Margareta - document-cheie

Principesa Margareta și Regele Mihai
Principesa Margareta și Regele Mihai

În 2011, Regele Mihai a anunțat ruperea legăturilor istorice şi dinastice cu Casa de Hohenzollern şi renunţarea la titlurile "Hohenzollern-Sigmaringen", respectând astfel decizia din 1921 a Regelui Ferdinand I de a conferi un caracter naţional şi independent Dinastiei şi Casei Regale a României.

Acum, după moartea Regelui Mihai, ne putem referi la Principesa Margareta cu titlul de regină, dacă îi atribuim o funcție simbolică. Din moment ce îi recunoaștem titlul de principesă, prin documentul din 2011, vorbim automat despre Regina Margareta. 

Regele Mihai a anunțat în documentul respectiv, care are trei articole, că din 10 mai 2011 a luat sfârşit toate legăturile dinastice dintre Casa Regală a României şi Casa Princiară de Hohenzollern.

"În conformitate cu dorinţele regretatului nostru bunic, Majestatea sa Regele Ferdinand I, şi cu decizia sa din anul 1921, familia regală a României şi membrii săi au purtat şi poartă numele de 'al (a) României'. Dar începând cu 10 mai 2011, Casa Regală a României nu va mai purta numele de 'Hohenzollern-Sigmaringen', şi nu va mai fi cunoscută de la această dată sub numele de 'Casa de Hohenzollern-Sigmaringen'. Casa Regală română va fi cunoscută de acum înainte numai sub numele de 'Casa Regală a României', se arăta în document.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel