Refugiații "eliberați" de Turcia au invadat granița cu Grecia

Grecia a declarat sâmbătă că este decisă să menţină vigilenţa la graniţa cu Turcia şi să împiedice intrările ilegale în Uniunea Europeană, după ce Ankara a permis unui mare număr de migranţi să ajungă în zona de frontieră, transmite dpa.

'În tot cursul nopţii, forţele de securitate au împiedicat trecerile frauduloase de frontieră', a afirmat sâmbătă ministrul apărării, Nikos Panagiotopoulos, la postul de televiziune elen Skai, precizând că au fost arestaţi câţiva migranţi.

Grecia şi-a intensificat totodată patrulele în zona dintre insulele sale din Egeea şi litoralul turcesc, a indicat ministrul transporturilor maritime şi politica pentru insule, Ioannis Plakiotakis, care răspunde şi de paza de coastă.

'Frontierele Greciei sunt şi frontierele Europei', a subliniat el.

Eforturi susținute pentru ca migranții să nu intre în Grecia



Poliţia de frontieră şi unităţi speciale ale poliţiei anti-revoltă au folosit gaze lacrimogene şi grenade paralizante în cursul nopţii pentru împiedica intrarea unor migranţi pe la punctele de trecere a frontierei Kastanies şi Pazarkule

Situaţia se menţinea tensionată sâmbătă. Unii migranţi au reuşit să treacă în bărci de cauciuc râul care desparte cele două ţări, a relatat televiziunea de stat.

Guvernul de la Atena a convocat pentru sâmbătă dimineaţă o şedinţă de urgenţă pentru a lua în discuţia problema migranţilor.

Ankara susţine că a fost nevoită să relaxeze controalele la graniţă pentru refugiaţii care încearcă să ajungă din Turcia în Uniunea Europeană, din cauza presiunii celor care vin din Siria, împinşi de avansarea forţelor siriene în bastionul rebel Idlib, relateză Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel