Reformă legi justiție. Tudorel Toader prezintă pe 1 septembrie pachetul de legi. Anunțul lui Tudose

Premierul Mihai Tudose a declarat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va prezenta până la 1 septembrie pachetul de legi privind justiţia, subliniind că acesta are o "misiune foarte, foarte grea". 

"Nu, ştiu, pot să fiu mulţumit sau nemulţumit de domnul Toader. (...) Are o sarcină foarte, foarte grea: de a finaliza acel pachet de reformă a justiţiei", a spus Tudose, duminică, la Antena 3. 

Întrebat dacă ministrul Justiţiei are şi un termen-limită pentru finalizarea acestui pachet de legi, premierul a spus: "Trebuie să o termine (...) până la 1 septembrie". 

"Avem o serie de impuneri, unele Uniunea Europeană, unele de la Curtea Constituţională, trebuiesc făcute, trebuiesc reglementate.(...) Eu cred că trebuie să se întâmple odată şi odată. A fost acea consultare publică extinsă, a fost discuţia pe care a avut-o domnia sa cu Bruxelles-ul. A fost la Bruxelles, le-a prezentat ce şi cum, a venit cu ok-ul de acolo", a declarat Tudose. 

El a precizat că e normal ca Uniunea Europeană să fie informată cu ceea ce face Guvernul pe diverse domenii. 

[citeste si]

"La prima vizită la Bruxelles, în prima săptămână de mandat, asta am stabilit (...): suntem parte în Uniunea Europeană, ne place să fim acolo, ne-am dorit să fim acolo, suntem fericiţi când luăm miliarde de euro de la UE, hai să-i respectăm măcar. Şi a-i respecta, din punctul meu de vedere, înseamnă a-i informa cu ceea ce facem, să afle de la noi. Se întâmplă ceva pe zona de Educaţie, e în regulă, ministrul Educaţiei se duce frumos până la comisarul de profil şi-i spune: uite ce facem noi aici. Ca să afle de la noi, să ştie şi el ce se întâmplă, pe coeziune, pe Muncă. Nu vi se pare o normalitate lucrul acesta? Într-un domeniu atât de sensibil ca justiţia nu vi se pare normal ca înainte să apară în spaţiul public din România, mai ales pe surse, trunchiat, ca oamenii să ştie exact despre ce este vorba, să le explicăm?", a spus Tudose. 

Premierul a confirmat că se are în vedere o modificare de lege privind răspunderea magistraţilor, întrebat dacă va fi adoptată o lege a răspunderii magistraţilor şi dacă procurorii vor fi scoşi din categoria magistraţilor şi asimilaţi cu avocatul statului. "La prima întrebare: da, la a doua mai aveţi un pic de răbdare", a afirmat prim-ministrul, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel