REFERENDUM GRAȚIERE. Pieleanu: Iohannis a mutat foarte bine

Klaus Iohannis a anunțat luni că va începe demersurile privind organizarea unui referendum pe tema modificării legislației în materie penală.

Sociologul Marius Pieleanu a comentat acest subiect.

"Grațierea este un act administrativ al guvernului aflat la putere. Un guvern ia o măsură a grațierii colective tocmai pentru a decongestiona, la un moment dat, supraîncărcarea pe penitenciare urmând ca într-un timp rezonabil să ia măsurile necesare, material vorbind, pentru a îmbunătăți condițiile de detenție. Aceasta este filozofia pentru care în toate țările civilizare se ia această decizie. În acest sens trebuie să înțelegem. Grațierea nu este un gest de mărinimie guvernamentală, ci este un gest necesar, ciclic pe care orice țară îl ia pentru a decongestiona sistemul penitenciar. Sigur că este un gest extrem de nepopular. Câteva mii de mici infractori  - îmi pare rău că folosesc acest termen - vor veni direct pe stradă și vor lua contact cu populația", a zis Pieleanu.

"Obama a făcut grațieri la sfârșit de mandat pentru că este o măsură nepopulară. (...) Eu cred că președintele Iohannis a mutat foarte bine cu propunerea de referendum. Dacă mă întrebați la cald, cred că referendumul pentru grațiere nu va trece", a mai zis sociologul la România TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel