Referendum Barcelona. Agricultorii au ieșit cu tractoarele în stradă, împotriva poliției

Referendumul pentru independența Cataluniei a aruncat Spania într-o criză fără precedent. Astăzi, agricultorii au ieșit pe străzi cu aproximativ 1000 de tractoare care au blocat străzile din Barcelona într-o mișcare de sprijin pentru referendum, deși guvernul spaniol l-a declarat ilegal. 

Cererea separatiștilor catalani pentru un vot de  independență pentru regiunea nord-estul țării, cu o populație de 7,5 milioane de persoane, a aruncat Spania într-o criză politică și constituțională.

Aproximativ 700 de tractoare au fost scoase pe străzile din Barcelona unde ar putea fi folosite la secțiile de votare împotriva forțelor de poliție care acționează în baza hotărârilor judecătorești pentru a împiedica desfășurarea referendumului.

"Cerem ca toate tractoarele să fie parcate în imediata vecinătate a secțiilor de votare fără a împiedica traficul sau desfășurarea votului [...], dar gata să se deplaseze împotriva oricărei potențiale sabotări a referendumului", se arată într-un apel al organizației de fermieri Assemblea Pagesa. 

La miezul zilei de vineri, sute de tractoare au arborat stegulețe pentru independență  și au fost parcate în apropiere de clădirea guvernului spaniol din capitala catalană, blocând strada centrală.

"Vom vota! Vom vota! ", Au scandat fermierii.

Guvernul spaniol a declarat votul ilegal, deoarece încalcă constituția, iar Curtea Constituțională a țării a dispus suspendarea acestuia.

Cu toate acestea, separatiștii sunt dispuși să meargă mai departe, în ciuda consecințelor. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel