EXCLUSIV  Reducerea poluării în București. Octavian Berceanu spune care sunt soluțiile pentru un aer curat / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Octavian Berceanu, fost comisar-șef al Gărzii de Mediu, a spus ce trebuie făcut pentru a reduce poluarea în București.

Într-un interviu exclusiv pentru DC News și ȘtiriDiaspora, Octavian Berceanu, fost comisar-șef al Gărzii de Mediu, a spus ce trebuie făcut pentru a reduce poluarea în București.

„Ca să reduci poluarea într-un oraș, trebuie să vii cu niște acțiuni. Nu le inventăm noi, ci sunt rețete la nivel mondial. Toți am mers în alte orașe europene și am văzut că nu sunt atât de poluate, cu excepția Bruxelles-ului, Madridului și Londrei.

În primul rând trebuie să reduci accesul cu automobile poluante în centrul orașului. E ceva ce se învață în liceu în celelalte țări, nu trebuie să mergi la facultate. Dacă reduci accesul pentru mașinile cu Euro 4 sau mai jos, atunci scade și traficul. Dacă scade traficul de mașini poluante, se eliberează spațiu și poți să introduci troleibuze sau autobuze electrice. Atunci, pur și simplu amprenta de poluare e mult mai scăzută.

Noi avem o viteză medie în București de 17km/h. Dacă o duci la 30km/h, reduci traficul din exteriorul Bucureștiului, din orașele satelit care acum contează la fel de mult precum cartierele din București. Dacă iei aceste măsuri se reduce considerabil poluarea“, a zis Octavian Berceanu.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Harta poluării în România. Berceanu: Care sunt cele mai poluate zonă din țară. Numărul morților de la noi, dublu față de oamenii care au decedat în războiul din Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel