Înfrângere ruşinoasă la mondial. Reacţie dură: Să răspundă!

Cupa Mondială de fotbal Rusia 2018. foto: fifa.com
Cupa Mondială de fotbal Rusia 2018. foto: fifa.com

Reacţie dură a autorităţilor din domeniu sportiv din Arabia Saudită după înfrângerea ruşinoasă din primul meci de la Cupa Mondială 2018, 0-5 cu Rusia. 

Autorităţile sportive saudite au afirmat vineri că le vor cere socoteală unor jucători după înfrângerea umilitoare suferită joi în faţa Rusiei, 0-5, în meciul de deschidere a Cupei Mondiale de fotbal 2018, informează AFP. 

"Rezultatul este dezamăgitor şi nesatisfăcător", a reacţionat Adel Ezzat, preşedintele Federaţiei saudite de fotbal, la televiziunea Al-Arabiya. "Un anumit număr de jucători vor trebui să dea socoteală", a spus oficialul. 

"Această catastrofă nu s-a datorat condiţiei fizice, ci erorilor tehnice" ale jucătorilor, a estimat Ezzat. El a amintit trei jucători, portarul Abdullah Al Mayouf, fundaşul Omar Hosawi şi atacantul Mohammed Al Sahlawi, fără să precizeze ce măsuri ar urma să fie luate. Şeful autorităţii sportive saudite, Turki al-Cheikh, a cărui ţară a cheltuit miliarde de dolari pentru a-şi spori influenţa în lumea fotbalului, a spus că îşi asumă "deplina responsabilitate" după înfrângere, dar i-a atacat pe jucători. 

"Noi am făcut totul pentru ei (...), le-am oferit cea mai bună echipă de antrenori. Să nu-mi spună nimeni că (tehnicianul argentinian Juan Antonio) Pizzi nu este un antrenor renumit. Jucătorii noştri n-au făcut nici măcar 5% din ce li se cerea, e un adevăr pe care trebuie să-l admitem", a afirmat al-Cheikh. 

Mai multe media arabe i-au criticat pe "Şoimii verzi", cum sunt supranumiţi jucătorii saudiţi. "Şoimii la pământ", a titrat cotidianul saudit Arab News. Sub ochii prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, care a asistat la meci alături de preşedintele rus Vladimir Putin, "Ursul i-a mâncat pe Şoimi", a rezumat ziarul kuweitian Alnaba. 

Oman Daily a calificat înfrângerea saudită drept "o culme a decepţiei" pentru fanii arabi. Arabia Saudită, locul 67 în clasamentul FIFA, nu se mai calificase la un Mondial de la ediţia din 2006. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel