Urmărește emisiunea live


Reacții din R. Moldova la vizita lui Băsescu: A creat statul de drept în care a înflorit mafia retrocedărilor

Vizita la Chișinău a fostului președinte Traiana Băsescu, care va primi cetățenia Republicii Moldova, este aspru criticată de șefa Partidului Național Liberal de dincolo de Prut, Vitalia Pavlicenco, care susține că în timpul regimului Băsescu a înflorit "mafia retrocedărilor".

"Băsescu, cel care i-a tot dezbinat pe români, inclusiv găsind doar doi la Chișinău, vine aici să primească o distincție. Interesant – pentru ce? Pentru că ne-a spus minciuni și pentru că a creat un asemenea ”stat de drept” încât a înflorit Mafia Retrocedărilor? Adică Mafia prin care s-au îmbogățit nerușinații de cocoși și udrele lor, ca și alți coțcari, din averea muncită de românii din România – inclusiv de basarabeni și bucovineni, refugiați peste Prut -, și confiscată de regimul comunist și sovietic? Rușine, domnilor! Mai informați-vă, o să vă fie jenă când se va vedea adevărata ”trudă” a Clanului Băsescu din anii precedenți, când – timp de un deceniu – a tot ciripit sentimental și despre români, și despre Unire, dar, pe de altă parte, încuraja înflorirea corupției", scrie liberala pe blogul său.

"Tocmai ca să nu cunoască basarabenii toate aceste lucruri nu s-a dorit să fie TV bune românești aici, ca să nu se știe ce mișmașuri făceau acolo ”frații români”, inclusiv cu indivizi antiromâni de dincoace de Prut… Totul iese la suprafață… Îmi este scârbă…", mai spune ea.

Fostul președinte Traian Băsescu începe joi o vizită de două zile la Chișinău, în timpul căreia va fi decorat cu Ordinul "Ștefan cel Mare" și va primi cetățenia Republicii Moldova.

Traian Băsescu a devenit cetățean moldovean

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel