Reacția MAE la impunerea cotelor de imigranți

Un stat membru al Uniunii Europene nu poate fi penalizat pentru că, din motive obiective, nu are capacitatea de a primi și integra un număr impus de migranți, susține Ministerul Afacerilor Externe.

Sursa citată arată că fondurile structurale alocate unui stat membru UE nu sunt parte a discuțiilor legate de fenomenul migrației și de modul în care statele europene se implică în procesul de preluare a migranților, scrie Agerpres.

"Conform Tratatelor UE, nu există nicio legătură între poziția pe care România o va susține la Consiliul JAI din data de 14 septembrie 2015 sau în cadrul oricărui consiliu sectorial și fondurile structurale alocate țării noastre", precizează MAE.

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a declarat într-un interviu acordat publicației Der Spiegel, că oricine se sustrage responsabilităților privind distribuirea imigranților în cotele propuse de Comisia Europeană trebuie să fie penalizat financiar, "spre exemplu prin reducerea accesului la fonduri structurale de care beneficiază în principal statele est-europene membre UE".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel