Românul din Suedia, prima reacție după ce dosarul a fost clasat. Următorul pas

Răzvan Ștefănescu, românul venit din Suedia cu mașina având plăcuțe de înmatriculare personalizate, nu va păți nimic în urma deschiderii dosarului penal deoarece acesta va fi clasat.

Ștefănescu a declarat, vineri, pentru Realitatea TV, în emisiunea Newsroom că ”Azi am văzut comunicatul de la poliție, în care se spunea că dosarul va fi clasat, ceea ce mi se pare normal, deoarece nu am comis nicio infracțiune, nici măcar o contravenție. Nu am vorbit cu nimeni de la poliție, astăzi”. 

”Nu am primit plăcuțele și permisul. Aștept decizia procurorului. Încă nu mi le-au dat, am văzut doar comunicatul.”

Întrebat dacă va pune înapoi pe autoturism plăcuțele celebre, el a susținut că nu mai are cum ”Păi nu mai am voie să le pun pentru că au fost suspendate din Suedia. Voi purta numerele originale ale mașinii.” De altfel, în comunicatul poliției se spune că ”În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare polițienească internațională, Poliția Română va preda autorităților suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conținut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent.

”Suedezul”, cum a  fost poreclit de internauți, va mai sta în țară până pe 10 august: ”Voi participa la protest. Vreau să merg”, a precizat el. 

Întrebat cum i-a explicat copilului situația în care el a ajuns din cauza mesajului de pe plăcuțele de înmatriculare anti PSD, el a explicat că ”Primele două zile de la incident copilul tot întreba ce se întâmplă, dacă o să ma aresteze, de ce mi se face dosar, dar acum s-a liniștit. Încerc să avem activități în fiecare zi ca să nu-și mai aducă aminte de cele întâmplate.”

El a mai explicat și cum i-a tradus copilului ceea ce scrie pe plăcuțe: ”Băiețelul meu știe să citească și s-a uitat și el în DEX și acolo a văzut că e gură, a înșela, promisiuni înșelătoare... dar el râdea mereu și spunea ”gura PSD.. gura PSD”. Niciun moment nu a luat cuvântul ca injurie sau ofensă adusă cuiva. Dacă puneți tot cuvântul în orice dicționar veți vedea că nu vă dă nicio traducere. Cuvântul este legat”, a fost explicația lui Răzvan Ștefănescu.

Comunicatul Poliției

În același comunicat al Poliției, de vineri 3 august, se mai spune: ”Referitor la modul eronat în care Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a realizat argumentarea juridică privind aplicabilitatea, în acest caz, a Convenției de la Viena, din anul 1968, inspectorul general al Poliției Române a dispus deja declanșarea unor verificări, la finalul cărora vor fi luate măsurile legale care se impun și vor fi aduse, de îndată, la cunoștința opiniei publice.

În ceea ce privește dosarul penal instrumentat în prezent, în cursul zilei de astăzi, Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București va propune unității de parchet competente soluția de clasare a cauzei.” 

Vezi și: Ioan Buda şeful Poliţiei Române: Şoferul maşinii înmatriculate în Suedia a intrat legal în ţară


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel