Război ISIS. România se implică în combaterea terorismului

Potrivit unui comunicat al MApN, Gabriel Leș a participat joi la reuniunea miniștrilor apărării din statele contributoare la Coaliția Globală anti-ISIS/ Daesh, organizată în marja ministerialei NATO a apărării, de la Bruxelles, scrie Agerpres.

"Ministrul Leș a reiterat sprijinul României pentru acțiunile comunității internaționale destinate stabilizării situației din Siria și Irak și pentru combaterea fenomenului terorist la nivel global. În context, a exprimat angajamentul privind participarea țării noastre, în anul 2017, la efortul Coaliției Globale, cu un efectiv total de până la 50 de instructori, care pot fi întrebuințați pentru activități de pregătire și consiliere a forțelor de securitate irakiene", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, pe parcursul discuțiilor a fost exprimat sprijinul politic al statelor membre pentru continuarea acțiunilor Coaliției în Irak și Siria în vederea eliminării amenințărilor teroriste ce pun în pericol viața a milioane de oameni atât pe teritoriul acestor țări, cât și la nivel global.

"În contextul susținerii ferme a eforturilor de combatere a terorismului, miniștrii apărării au evidențiat progresul realizat în limitarea capacității de acțiune a ISIS/Daesh", potrivit comunicatului.

De asemenea, adaugă MApN, au fost analizate provocările viitoare ale situației de securitate, fiind subliniată cerința de accelerare a acțiunilor militare.

Sursa citată precizează că un subiect important al întâlnirii a fost cel referitor la măsurile avute în vedere pentru faza de stabilizare a regiunii după destructurarea ISIS/Daesh, în special din perspectiva sprijinului umanitar și al reconstrucției.

"În acest sens, a fost subliniat rolul important al NATO și al altor organizații internaționale care pot avea o contribuție importantă la eliminarea definitivă a pericolului ISIS/Daesh și asigurarea revenirii zonei la o viață normală", mai arată MApN.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel