Război diplomatic UE-Turcia. Mesaj al UE

Uniunea Europeană a cerut luni Turciei 'să se abțină de la orice declarație excesivă' în plină criză diplomatică declanșată de refuzul Olandei de a autoriza miniștri turci să participe la mitinguri pro-Erdogan, relatează AFP.

Uniunea Europeană a cerut Ankarei 'să se abțină de la orice declarație excesivă și de la acțiuni care riscă să agraveze situația', într-o declarație a șefei diplomației europene, Federica Mogherini, semnată și de comisarul european Johannes Hahn, însărcinat cu politica de vecinătate a UE.

'Problemele îngrijorătoare nu pot fi rezolvate decât prin canale de comunicare deschise și directe', au adăugat Mogherini și Hahn, dând asigurări că 'vor continuă să-și ofere bunele oficii în interesul relațiilor dintre UE și Turcia'.

'Este esențial să se evite o escaladare (a conflictului) și să se găsească mijloacele de a calma situația', ai mai spus cei doi oficiali europeni.

'Deciziile cu privire la reuniunile și adunările din statele membre (UE) revin fiecărui stat în cauză, conform dispozițiilor aplicabile ale dreptului internațional și dreptului național', se precizează în declarația comună, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel