Rata de infectare din Capitală SCADE. La ce nivel a ajuns AZI

Pixabay
Pixabay

Rata de infectare în București continuă să coboare.

Rata de infectare în București a coborât sâmbătă sub 11 la mia de locuitori, relatează Mediafax. Incidența anunțată de către DSP pentru sâmbătă este 10,8 la mia de locuitori, față de 11,61 cât era vineri și 12,44 joi.

În 10 octombrie, rata de infectare era de 13,6 în Capitală, iar de atunci a continuat să crească. Cea mai mare incidență s-a înregistrat pe 22 octombrie, când a fost 16,54 la mie.

Rata de infectare a început să scadă pe 23 octombrie, de la 16,53 la mie.

Creşte numărul de decese

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 6 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 8.057 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 395 decese dintre care 5 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Arafat, pacienților vaccinați „la chiuvetă”: Spuneți medicului că nu ați primit vaccinul

Persoanele vaccinate „la chiuvetă” care ajung la spital să spună medicului situația reală pentru a primi tratamentul optim, spune șeful DSU, Raed Arafat: „medicii trebuie să păstreze secretul, iar pacienții nu ar trebui să aibă teamă că dacă spun la medic se va trezi cu dosar penal”.

„Am aflat de astfel de cazuri. E adevărat că nu de multe pentru că lumea nu spune că, de fapt, s-a vaccinat, cum zicem noi, . Însă știm cazul de la Sibiu, au mai fost și alte cazuri mediatizate. (...) Noi nu putem să garantăm 100% și nimeni nu poate garanta, existând această metodă, că persoanele vaccinate care decedează sunt toate vaccinate real. Poate o parte sunt vaccinate real și o parte nu. Dar acest lucru nu avem cum să-l controlăm decât dacă persoana spune că nu a fost vaccinată real. Ar fi în folosul ei, măcar în perioada tratamentului, pentru că medicul altfel ia în considerare riscurile petru persoana respectivă”, spune Raed Arafat.

Șeful DSU spune că riscul de a face o formă gravă este mult mai mic pentru persoanele vaccinate față de cele nevaccinate.

„Dacă persoana spune că este vaccinată și știe că nu este vaccinată riscă să primească o decizie greșită și să nu intre pe anumite scheme de tratament. Deci, cel puțin dacă o persoană este pozitivă, ajunge la medic și va trebui să spună medicului care este statusul ei real”, adaugă Arafat.

Ulterior, șeful DSU a revenit cu precizări despre implicațiile juridice.

„Medicul, clar, are obligația să păstreze secretul pacientului și să nu-l reclame mai departe și să folosească această informație pentru stabilirea tratamentului pacientului. Adică pacientul nu ar trebui să aibă teamă că dacă spune la medic se va trezi cu dosar penal”, a completat Raed Arafat.

Multe persoane așa-zis vaccinate au ajuns la spital cu forme grave de COVID-19, iar certificatele lor de imunizare au început să fie verificate de organele de anchetă, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel