Teroriștii nu au folosit cartele prepay din România. Dacian Cioloș, contrazis

Corespondentul Europa Liberă la Bruxelles a scris pe Facebook că a aflat că teroriștii nu au folosit cartele prepay din România. Afirmația acestuia intră în contradicție directă cu declarația premierului Cioloș.

"Am sunat azi la parchetul din Bruxelles să întreb dacă există vreo informație în legătură cu numerele de telefon prepay românești folosite de teroriști.

Așa a zis premierul Dacian Cioloș: — "Au fost folosite cartele prepay din România pentru pregătirea de atentate în UE."

La parchet (am si o antenã firavã acolo), după ce s-au lămurit că nu e vorba de Armenia, ci de România (lumea pe-aici stã prost cu geografia), mi s-a confirmat (spre ușurarea mea) că nu, nici unul din teroriști nu avea telefon prepay de România.

La fel și la Paris, unde am căutat să aflu și mai viclean. Nada, nimeni. Doar telefoane franceze și belgiene.
Bref, de unde a aflat Cioloș că teroriștii aveau cartele prepay românești? Să fie serviciile românești atât de competente încât să știe ce nu divulgă public cele franceze și belgiene? Drace, uite în sfârșit un motiv de mândrie", a scris Dan Alexe pe Facebook.

Utilizatorii de cartele prepay, înregistrați

Guvernul va încerca să propună din nou un proiect legat de înregistrarea cumpărătorilor de cartele prepaid.

„Sunt câteva lucruri care vor fi puse în discuţie în perioada următoare. Ministra justiţiei şi cu ministrul de interne vor veni cu o notă în guvern cu aceste elemente și ele vor fi dispuse dezbaterii publice. Să nu aibă cineva impresia că vrem să facem ceva pe ascuns, să punem o presiune asupra opiniei publice. Eu cred că e important – într-un mod pragmatic, riguros - să discutăm de lucrul acest şi să învățăm să punem cursorul acolo unde trebuie. Să nu exagerăm", a spus Dacian Cioloș la PRO TV.

Dacian Cioloș: Cartele prepay, folosite de teroriști

„Apropo de cartelele prepaid, de exemplu, înțeleg că România e una din puținele țări din Uniunea Europeană care, încă, vinde cartele fără un control de identitate. Înțeleg că au fost chiar folosite, în ultima perioadă, cartele prepaid din România, în pregătirea unor atentate în altă parte, în Uniunea Europeană, tocmai pentru că există flexibilitate în România", mai spus Cioloș.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel