Rareș Bogdan deschide lista PNL la europarlamentare. Coita: E conștient de ce a făcut?

Denisa Zamfir / 14 Martie 2019 / 20:00 Salveaza PDF Comentarii
Alex Coita
Alex Coita

Analistul politic Alex Coita a comentat discursul susținut de Rareș Bogdan, la prezentarea listei oficiale a candidaților PNL la europarlamentare.

Rareș Bogdan dechide lista candidaților PNL la alegerile europarlamentare. Alex Coita a analizat discursul jurnalistului susținut joi, 14 martie, la prezentarea oficială a candidaților.

''Am urmărit discursul de astăzi al noului Președinte -- pardon! -- Spitzenkandidat al PNL. Se desprind trei cuvinte cheie: „luptă," „unitate", „maturitate". În continuare nu disting o viziune pentru viitor în afară de heirupul nouăzecist de tip #săidămjos. Dar e un pas înainte față de discursul excesiv de tabloidizat cu care liberalii ieșeau în față în ultima vreme.

Cu o singură excepție -- stridența anti-UDMR, anti-Ungaria --, care mi-a evocat îndemnul însoțitorilor de bord la îmbarcarea în avion: „vă rugăm să eliberați culoarul pentru a face loc și celorlalți pasageri!" Evident, e vorba de culoarul naționalist-populist.

Pe moment, însă, lupta se duce în interiorul Opoziției, iar discursul de tip PNL = fratele cel mare (și nu, nu mă refer la Big Brother, deși evident că cei mai răutăcioși cu siguranță ar merge într-acolo) - este menit să-i confere partidului o poziție de hegemonie/superioritate naturală pe lanțul trofic al dreptei, în contrast cu un USR hormonal, adolescentin, imberb, și un PLUS+ introvertit, șovăielnic ca o soră mai mică adusă pentru prima oară la un eveniment monden.

Cu această ocazie se conturează și familia: Iohannis - tatăl, PNL - fratele cel mare, USR - fratele cel mic, PLUS+ - surioara debutantă în înalta societate.

Miza europarlamentarelor

 

Miza europarlamentarelor nu o constituie PSD-ul, ci consfințirea locurilor la masa de familie. Altminteri, e ca un meci pe zgură, se joacă la greșeala adversarului. Cine va construi solid, va avea răbdare și nervii tari va ajunge în tie-break. Care tie-break se joacă, evident, la toamnă.

Revenind la ziua de azi din PNL, singura întrebare rămâne: oare Ludovic Orban este conștient de ce a făcut?'', este mesajul transmis de Alex Coita pe contul său de Facebook.

Vezi și: Antonescu, eliminat de la europarlamentare. Orban: Eu l-am convins

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22