Rareș Bogdan: Chiar suntem proștii Europei?

Rareș Bogdan
Rareș Bogdan

Într-o intervenție telefonică, la postul de televiziune România TV, jurnalistul Rareș Bogdan a vorbit despre candidatura sa la alegerile europarlamentare, dar și despre absorția fondurilor europene în țara noastră.

”Eu sper ca toată campania să se desfășoare exact cu subiectul principal, cetățenii României. Dacă partidele care se înscriu în această cursă europarlamentară nu se gândesc în primul rând sa aducă toți banii disponibili de la Bruxelles, atunci nu merită să candideze nimeni. Fondurile europene nu le aduci doar dacă ești la putere sau în opoziție. Proiectele le pot depune și administrațiile locale. (...) Nu am să înțeleg cum de suntem doar la 17% grad de absorbție, iar polonezii au solicitat majorarea bugetului pe fonduri europene pentru că au adus toți banii. Păi noi suntem chiar proștii Europei? Chiar nu putem să aducem bani ca să construim și noi o autostradă sau un spital regional? (...) Eu cred că drumul României nu poate fi decât în Uniunea Europeană. Noi nu avem alt drum, drumul este european”, a declarat jurnalistul Rareș Bogdan, în direct la România TV. 

Jurnalistul a mai vorbit și despre modul în care vede acesta evenimentele din justiție, din ultima perioadă. 

”Nimeni nu va spune, cred eu, sau eu cel puțin nu voi spune, că cei care au săvârșit abuzuri, dacă s-au dovedit aceste abuzuri, să nu fie trași la răspundere. Este grav să se facă așa ceva. Dacă în justiție că vorbim de cazuri diferite, s-au săvârșit abuzuri, aceste cazuri trebuiesc prezentate, iar cei care le-au săvârșit trebuie trași la răspundere. Asta nu înseamnă că cei 4.600 de procurori din România au săvârșit abuzuri. Trebuie să privim lucrurile cu dreapta măsură”, a mai spus Rareș Bogdan.

Partidul Național Liberal a publicat astăzi lista candidaților pentru Alegerile Europarlamentare, primul pe listă fiind jurnalistul Rareș Bogdan. 

Vezi și: 

Gafă a unei companii aeriene: „Pune ceva pe tine sau ieși din avion"

Un bebeluș s-a înjunghiat cu un cuțit în burtă. Ce făcea mama

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel