Raport pe Legea Big Brother. Medicii, parlamentarii, jurnaliștii și avocații, protecție specială

Un raport în favoarea legislației care permite supravegherea și înregistrarea comunicațiilor a fost realizat de o comisie independentă, la cererea guvernului.

Raportul remis guvernului David Cameron are 373 pagini și este eleborat de o comisie condusă de magistratul regal David Anderson, scrie The Guardian. Acesta recomandă păstrarea legilor Big Brother, în scopul combaterii terorismului și criminalității, dar cere guvernului să înființeze o autoritate de supraveghere, independentă, condusă de magistrați.

Cameron nu vrea să renunțe la controlul mandatelor


Potrivit The Guardian premierul David Cameron va refuza o recomandare cheie din raportul Anderson. Guvernul nu dorește ca autorizarea interceptărilor, care în prezent este în subordinea Executivului, să fie făcută de judecători. ”Funcționarii guvernamentali  pot răspunde mai repede în cazul unor amenințări la adresa securității naționale sau  a unor acte criminale”, susține purtătoarea de cuvânt a guvernului britanic.

Reguli speciale pentru cei care operează cu informații privilegiate

Alte propuneri ale raportului vizează măsuri de siguranță în cazul unor categorii profesionale cum ar fi medicii, jurnaliștii, miniștrii, funcționarii publici sau avocații. În cazul în care datele sunt obținute din interceptarea unor oameni care operează cu informații privilegiate sau confidențiale, este necesară adoptarea unor reguli speciale. Comisia Anderson recomandă, deci,  adoptarea unor norme care să împiedice ”spionarea” vieții private de către autorități.

Legislația, schimbată în 2016

Rețelele moderne de comunicații pot servi unor scopuri lipsite de scrupule, de la atacuri cibernetice la terorism,  spionaj sau fraudă, răpiri sau exploatarea sexuală a minorilor, se arată în raportul Anderson.  Un răspuns eficient la aceste amenințări  se bazează pe împuternicirea autorităților publice cu mijloacele necesare identificării și urmăririi suspecților, într-un univers online fără frontiere.  Încrederea presupune existența controlui. Folosirea acestor puteri trebuie să se dovedească necesară,  bine delimitată în lege și în acord cu standardele privind respectarea drepturilor omului.

 Legislația va fi schimbată în accord cu raportul Anderson în cursul anului 2016, a anunțat guvernul britanic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel