Randamentele pentru obligaţiunile germane au atins un nou record negativ

Randamentele la care Germania se împrumută de pe piaţă pe 10 ani au atins vineri un nou record în teritoriul negativ, o dovadă a îngrijorărilor care există pe piaţă pe fondul escaladării tensiunilor comerciale între SUA şi China, primele două economii ale lumii, informează Reuters şi AFP.

Un indicator de referinţă pe piaţa europeană de obligaţiuni, titlurile de stat cu maturitatea la zece ani emise de Germania, faimoasele Bund, sunt considerate de investitori drept cel mai bun refugiu în perioade de incertitudine. Vineri în jurul orei 12:00 (10:00 GMT), randamentele pentru obligaţiunile germane pe zece ani au coborât până la minus 0,213%, faţă de minus 0,17% joi, depăşind precedentul record stabilit în luna iulie 2016 (minus 0,204%), atins imediat după decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană.

'Incertitudinile puternice care pot fi generate de aceste dispute comerciale sau de Brexit sunt dificil de estimat în termeni de consecinţe şi determină pieţele financiare să fie extrem de prudente', subliniază Patrick Barbe, responsabil pentru pieţele europene de obligaţiuni la firma Neuberger Berman.

În acest context în care investitorii se tem de efectele economice ale unui război comercial, obligaţiunile germane oferă un instrument de investiţii care permite compensarea riscurilor pentru alte tipuri de active, precum acţiunile, subliniază specialistul.

Anunţul preşedintelui SUA, Donald Trump, referitor la introducerea unor tarife vamale suplimentare de 5% pentru toate importurile din Mexic pare să agraveze şi mai mult un orizont deja afectat de intensificarea tensiunilor comerciale între SUA şi China de la începutul lunii mai. La rândul său, Guvernul chinez a anunţat vineri că va pune la punct propria sa listă neagră a companiilor străine nesigure, ripostând astfel la decizia Washingtonului de a plasa grupul chinez de telecomunicaţii Huawei pe o listă a companiilor suspecte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel