Rămășițele lui Ion Râmaru, de negăsit. Familia cere despăgubiri uriașe

Rămășițele pământești ale lui Ion Râmaru, unui dintre cei mai mari criminali ai României care a terorizat Capitala între 1970-1971, sunt de negăsit. La mai bine de 40 de ani de la executarea acestuia, Administația Penitenciarelor nu este în măsură să dea un răspuns  despre ce s-a întâmplat cu trupul lui Râmaru, fapt pentru care familia a decis să dea în judecată statul român și să ceară despăgubiri de 200.000 de euro. 

Comdamnat la moarte în 1971 pentru asasinate, furturi și violuri, Ion Râmaru a fost dus la Jilava, legat de un stâlp și executat. Din acel moment trupul lui nu a mai fost găsit, deși familia depusese solicitări în acest sens. Conducerea Penitenciarului Jilava a transmis că nu dispune documente de arhivă care să ateste unde ar fi fost înmormântat Râmaru, motiv pentru care familia a decis să dea statul în judecată și să ceară despăgubiri de 200.000 de euro. 

Avocatul Artin Sarchizian, a declarat într-o intervenție la RTV,  că  familia avea dreptul să cunoască și chiar să intre în posesia trupului, potrivit Convenției Europene a Dreptului Omului, iar faptul că acest lucru nu s-a întâmplat, acum  are tot dreptul să întreprindă măsurile amintite, chiar dacă procedura este greoaie.

George Ciocan, fratele lui Ion Râmaru, a spus că el avea certudinea de mult timp că   în acest caz este ceva suspect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel