Raed Arafat, replică la atacuri: Văd întâi interesul public și interesul statului

Secretarul de stat Raed Arafat a răspuns, duminică, în emisiunea "Punctul de întâlnire" de la Antena 3, unor atacuri venite, printre altele, din sfera politicului, inclusiv din partea fostului președinte Traian Băsescu. 

"Să mi se spună că sunt etatist, nu cred că este o jignire. Nu o iau ca o înjurătură. Din greșeală cred că m-a lăudat, din punctul meu de vedere. Etatist, din punctul meu de vedere,  înseamnă că sunt un om la stat care lucrează și vede în primul rând interesul public și interesul statului. Nu mă interesează alte interese. Rolul meu acolo este să mă ocup de un sistem girat și care trebuie să fie funcțional. Suntem departe de a fi rezilienți față de orice situație de urgență. O să vorbim și despre ce se face la ISU. S-a vorbit că ISU vine cu paramedici, nu medici. Este fals. Sunt trei niveluri de echipaje. Nicio țară din lume nu își permite să aibă medici pe fiecare mașină. De asta sistemul are diferite niveluri de competență. Mașinile de terapie intensivă au medici. Este o jignire să spui că SMURD-ul nu are medici. Nu avem în fiecare județ, pentru că UPU din județe nu au ajuns nici ele la numărul de medici necesar. Nu am pierdut cel puțin 200 și ceva de rezidenți pe medicină de urgență, pe care nu am putut să îi angajăm. Nivelul trei, elicopterele, sunt numai cu medici, cu o singură excepție, cel din zona Deltei. Sunt medici în sistem" a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat a răspuns și acuzațiilor că, odată cu înființarea SMURD, a fost neglijat serviciul de Ambulanță, precizând că SMURD are doar 20, 30% dintre investițiile pe țară, în timp ce Ambulanța a luat cea mai mare parte din asta.

Unul dintre contestatarii vehemenți ai săi este fostul președinte Traian Băsescu, care declara recent, într-o emisiune, că "Arafat dacă nu-și schimbă mentalitatea sau dacă nu este schimbat, va face mult rău sistemului de urgență din România. Avem sisteme care pot fi cuplate la sistemul național. Am văzut că acum zice că acum a primit o lecție. Arafat este un etatist convins și el nu înțelege ce înseamnă și resursele societății. (...)

A fost distrusă și discreditată Salvarea. Totul s-a îndreptat către Pompieri – acolo e doar un paramedic, în timp ce Salvarea vine cu medic".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel