Raed Arafat l-a dat afară pe şeful Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU Prahova şi face plângere penală după incendiul de la Ferma Dacilor

Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda
Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat primele măsuri după incendiul de la Ferma Dacilor, în urma căruia 7 persoane au murit, iar o alta este dată dispărută. 

"În urma tragicului eveniment produs în data de 26 decembrie 2023, în localitatea Tohani, județul Prahova, suntem abilitați să comunicăm următoarele informații de interes public:

Astăzi, 27 decembrie 2023, la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în prezența inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Prahova (ISU PH) și a șefului Inspecției de Prevenire a ISU PH a fost efectuată o analiză cu privire la activitatea de control pe care inspectorii de prevenire au desfășurat-o în anul 2019 la obiectivul la care a avut loc tragicul eveniment din data de 26.12.2023.

Concluziile analizei i-au fost prezentate secretarului de stat in MAI, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, ocazie cu care au fost dispuse următoarele măsuri:

CITEŞTE ŞI Drama lui Matei Ene, fratele geamăn supraviețuitor de la Ferma Dacilor: Luca, ești geamănul meu, te iubesc cel mai mult, iar o parte din mine a murit odată cu tine 

1. Schimbarea din funcție a șefului Inspecției de Prevenire din cadrul ISU PH;

2. Trimiterea unei echipe de control, condusă de adjunctul pentru prevenire al inspectorului general al IGSU, care să verifice activitatea de prevenire de la nivelul ISU Ph, dar și aspectele care nu au putut fi clarificate în cadrul analizei de la nivelul DSU;

3. Sesizarea organelor de cercetare penală cu privire la unele aspecte rezultate din parcurgerea documentelor prezentate și din discuțiile avute la nivelul IGSU și care pot fi circumscrise sferei penale", transmite DSU, condus de Raed Arafat. 

CITEŞTE ŞI Primul mesaj al celor de la Ferma Dacilor, după tragedia din a doua zi de Crăciun

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel