Radu Văduva, campion european la drift. Primul român care reuşeşte asta

Facebook Radu Văduva
Facebook Radu Văduva

Pilotul Radu Văduva este primul român care devine campion european la drift. 

Pilotul român Radu Văduva a devenit campion european Pro2 la International Drift Kings după ce a obţinut victoria în etapa finală pe circuitul Serres din Grecia. E pentru prima oară când un pilot tricolor reuşeşte o astfel de performanţă la individual în competiţia internaţională lansată în 2005.

În actualul sezon, Radu Văduva a ratat o singură dată clasarea în Top 4 la finalul unei etape, în Spania, acolo unde a fost eliminat în Top 4, în timp ce în calificări o singură dată a încheiat mai jos de locul 3.

„Dacă mă întrebai acum câţiva ani dacă voi reuşi această performanţă, nici nu îndrăzneam să visez că voi fi campion în Drift Kings“, a spus Văduva.

Performanţa reuşită de român e cu atât mai importantă cu cât de-a lungul sezonului 2021 a concurat cu o maşină de concurs împrumutată.

„Maşina mea de concurs cu care eram obişnuit a avut probleme, aşa că am apelat la un coleg. Deşi nu am avut aceeaşi putere ca a multora dintre contracandidaţi, sunt fericit că am încheiat pe 1“, a spus Radu Văduva la finalul sezonului care a strâns 63 de concurenţi la Pro2, conform Adevărul.

La aceeaşi competiţie, Alice Ene, fiica multiplului campion de drift Sorin Ene, „HAI”-ul pentru prieteni și pasionați, omul care, cu ani în urmă, a pus bazele Campionatului Național de Drift, a devenit cea mai tânără „Drift Queen” a Europei. Alice Ene are doar 14 ani.

O maramureşeancă, performanţe notabile 

Natalia Iocsak, sportivă legitimată la CS Minaur Baia Mare, a reușit două importante performanțe în acest sezon de drift, medalia de bronz la Campionatul Național (general) la clasa Pro2 (Semi-Pro) și locul 2 în clasamentul de la clasa Queen Series, arată csminaur.ro, secția Automobilism.

Natalia a avut două competiții în Grecia, la 2021 Drift Kings Grand Final – Serres Greece. Aici au fost probleme cu mașina, dar a reușit să termine pe locul al doilea la clasa Queen, după Alice Ene și înaintea sportivei din Bulgaria, Iva Rusinova. La Pro2 a fost a treia, după Radu Văduva și după grecul Nikos Zahos, mai arată reprezenttanții secției de Automobilism a clubului băimărean, scrie directmm.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel