Rachete Coreea de Nord: Rex Tillerson, vizită în China, pentru sporirea presiunilor

Secretarul de stat american Rex Tillerson a sosit sâmbătă la Beijing pentru a discuta și a pune presiune pe China în cazul sancțiunilor financiare în criza nucleară nord-coreeană. Tillerson va discuta cu președintele Xi Jinping, relatează AFP.

Aceasta este cea de-a doua vizită a șefului diplomației americane în China de la instalarea în funcție a administrației Donald Trump la începutul anului.

În afară de președintele Xi Jinping — cu care se va întâlni în impozantul Palat al Poporului din Piața Tiananmen — Tillerson va mai discuta cu ministrul de externe Wang Yi și cu consilierul de stat Yang Jiechi, cel mai important diplomat al regimului comunist.

Principalul obiectiv al vizitei este acela de a pregăti vizita lui Donald Trump în China, prevăzută pentru luna noiembrie în cadrul unui turneu în Asia.

"Însă cu siguranță Coreea de Nord va fi unul dintre subiectele de discuție", a declarat Rex Tillerson cu puțin timp înainte de plecare. El va discuta cu interlocutorii săi chinezi despre "denuclearizarea Peninsulei Coreene", dar și despre comerț și investiții, potrivit Departamentului de Stat.

În ultimele luni, administrația Trump a acuzat public China — principalul aliat al Phenianului — că nu exercită presiuni suficiente asupra vecinului său nord-coreean pentru a renunța la ambițiile sale nucleare.

Joi, Ministerul chinez al Comerțului a anunțat că Beijingul a ordonat închiderea companiilor nord-coreene din China în termen de 120 de zile, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel