UPDATE: VESTE PROASTĂ: Racheta Falcon 9, LANSARE în spațiu de SpaceX și NASA. MISIUNE SPAȚIALĂ ISTORICĂ: VIDEO pe DC NEWS TV

Misiune amânată pentru capsula Crew-Dragon din cauza vremii nefavorabile!

UPDATE 23:19 - NASA şi SpaceX au amânat lansarea în misiune a capsulei Crew-Dragon din cauza vremii nefavorabile şi au anunţat că următoarea tentativă de lansare va avea loc sâmbătă. Decizia de amânare a fost luată cu doar 17 minute înainte de ora lansării. Meteorologii au anunţat că există un risc de 60% de vreme nefavorabilă la ora lansării. 

Știrea inițială:

La data de 27 mai SpaceX şi NASA se pregătesc să mai scrie o pagină în istoria cuceririlor spaţiale prin reluarea lansărilor de astronauţi de pe pământ american, cu tehnologie americană, după o pauză de aproape 10 ani de la retragerea din uz a flotilei de navete spaţiale, perioadă în care lansările spre ISS au fost asigurate de Rusia prin binomul rachetă-capsulă Soyuz.

La această dată compania lui Elon Musk urmează să dea undă verde pentru lansarea misiunii de încercare Demo-2, care îi va trimite pe astronauţii NASA Bob Behnken şi Doug Hurley spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) la bordul unei capsule Crew Dragon, propulsată de o rachetă Flacon 9, ambele tehnologii aparţinând SpaceX.

Bob Behnken şi Doug Hurley, cei doi astronauţi aleşi de NASA pentru această misiune cu rol demonstrativ, se află în carantină de două săptămâni. Dar, în pofida izolării celor doi astronauţi, misiunea lor a fost menţinută în calendarul NASA.

Space Exploration Technologies Corp, creată cu obiectivul de a schimba regulile jocului din industria aerospaţială, a câştigat treptat încrederea celei mai mari agenţii spaţiale de pe planeta noastră.

SpaceX a devenit în 2012 prima companie privată care a reuşit să conecteze o capsulă de tip cargo la ISS, pe care o realimentează de atunci cu regularitate. Doi ani mai târziu, NASA a semnat un nou contract cu SpaceX pentru următoarea etapă a colaborării lor: SpaceX să trimită astronauţi americani la bordul ISS, "încă din 2017", după ce va adapta capsula Dragon, scrie Agerpres.

La 23:33 va fi lansată în spațiu racheta Falcon 9:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel