EXCLUSIV  "Rabla pentru Electrocasnice", efect invers. Flavius Calapod: Oamenii nu mai predau electrocasnicele vechi

"Rabla pentru Electrocasnice", efect invers. Flavius Calapod: Oamenii nu mai predau electrocasnicele vechi pentru că se asociază cu o valoare / Foto: Pixabay, de anaterate
"Rabla pentru Electrocasnice", efect invers. Flavius Calapod: Oamenii nu mai predau electrocasnicele vechi pentru că se asociază cu o valoare / Foto: Pixabay, de anaterate

Flavius Calapod, administrator al SAFE WASTE D.E.E.E., a vorbit în cadrul dezbaterii "Reciclarea, în fața unor noi provocări legislative" organizată de DC MEDIA GROUP despre Programul "Rabla pentru Electrocasnice" şi problemele care au apărut la acest program de sprijin. 

Flavius Calapod, administrator al SAFE WASTE D.E.E.E., a atras atenția asupra unui fenomen generat de Programul "Rabla pentru Electrocasnice" în ceea ce privește disponibilitatea oamenilor de a preda colectorilor electrocasnicele vechi.

"Discutând cu colectorii am aflat că, s-a lansat Programul "Rabla pentru Electrocasnice" ieri, dar din anii trecuți colectorii spuneau că oamenii nu mai predau electrocasnicele vechi pentru că se asociază cu o valoare, adică de exemplu o mașină de spălat îți dă un voucher de 400 de lei, unul zice: "am în curte o mașină veche de spălat ce valorează 400 de lei, tu îmi daui 50 de lei pe el".

Se simte cumva înșelat, că "ce faci dă-mi măcar 200". Probabil că este un program foarte bun de stimulare, nimeni nu contestă, nu suntem cârcotași mereu să comentăm ce e bun, ce se face, dar poate că ar trebui gândit cumva ca un reducere sau altfel pentru că, să fim serioși, oamenii înstăriți oricum își schimbă electrocasnicele, și poate că ar trebui să se adreseze și celor mai nevoiași pentru că omul își ține în curte electrocasnicele vechi și nu le mai predau la colector", a declarat Flavius Calapod, administrator al SAFE WASTE D.E.E.E.

Programul "Rabla pentru Electrocasnice" și-a dat startul. Lista echipamentelor incluse în program. Câte zile ai la dispoziție pentru a te înscrie

Programului "Rabla pentru Electrocasnice" a demarat luni, la ora 10:00, transmite Agerpres. Bugetul total alocat pentru cea de-a doua ediţie a programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic este de 50 de milioane de lei.

Conform unui comunicat al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), persoanele fizice vor avea la dispoziţie 5 zile în vederea înscrierii în program prin crearea contului de utilizator în aplicaţia informatică.

"Programul Rabla pentru Electrocasnice s-a bucurat încă de la început de un succes uriaş în rândul populaţiei, astfel că am luat hotărârea ca bugetul alocat în anul 2022 să fie cel mai mare de până acum, alocând 100 milioane pentru cele două sesiuni din acest an, cu 25 de milioane mai mult faţă de anul trecut. Reamintim tuturor celor interesaţi să participe în program, în oricare dintre etape, că este necesar să îşi creeze un cont de utilizator. Este foarte important acest pas, deoarece prin intermediul acestui cont veţi putea selecta electrocasnicele dorite în fiecare dintre cele trei etape. În cazul în care aveţi deja un cont de utilizator, creat în ediţiile anterioare ale programului, nu trebuie să vă creaţi alt cont, ci doar să vă autentificaţi utilizând adresa de e-mail şi parola setată de dumneavoastră. În cazul în care aţi uitat datele contului, acestea pot fi recuperate urmând paşii descrişi în aplicaţia informatică", a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu, în comunicatul transmis pe 9 noimebrie.

După înscrierea solicitanţilor prin crearea conturilor de utilizator, demarează etapele de selecţie, în aplicaţia informatică, a voucherelor aferente echipamentelor incluse în program.

Calendarul de desfăşurare a programului pentru această sesiune este următorul: înscrierea persoanelor fizice în aplicaţie, prin crearea conturilor de utilizator (21.11.2022, ora 10:00 - 25.11.2022, ora 23:59); etapa I - selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (05.12.2022, ora 10:00 - 09.12.2022, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 25 milioane de lei; etapa II - selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte laptopurile şi tabletele (12.12.2022, ora 10:00 - 16.12.2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 10 milioane lei; etapa III - selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele (19.12.2022, ora 10:00 - 23.12.2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 15 milioane lei. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel