Quintus, mărturisiri privind rezultatul alegerilor locale

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că are câteva mulțumiri legate de rezultatele scrutinului electoral în Capitală.  

"Am și mulțumirile mele și unele din ele îndreptățite. De când Partidul Național Liberal a candidat separat în alegeri niciodată nu a obținut un asemenea procent pe țară. Acesta este un lucru foarte interesant pe care trebuie să-l luăm în vedere. În al doilea rând, sunt foarte mulțumit că în județul în care mă aflu și în care pătimesc acum că sunt destul de bolnav, în fine trec peste acest amănunt, a ieșit foarte bine. Are primar, are egalitate în Consiliul Local, sper să avem majoritate în Consiliul Județean, situații pe care nu le-am avut niciodată", a afirmat Mircea Ionescu Quintus, citează Agerpes.

Quintus, felicitări pentru Firea

El a subliniat că atunci când PNL a fost înfrânt s-a recunoscut acest lucru.

"Oriunde am fost înfrânți am recunoscut cu bărbăție că am fost înfrânți. Cu aceeași bărbăție, eu spun că la București am fost înfrânți și spre deosebire de ce se întâmpla în război, când inamicul care ne învingea nu putea fi, mă rog, în niciun fel gratulat sau felicitat, în politică atunci când adversarul te învinge trebuie să-l feliciți și eu o felicit pe doamna primar — prima femeie în fruntea Bucureștiului — pentru succesul său", a susținut președintele de onoare al PNL.

Quintus, în așteptarea unor răspunsuri responsabile

Quintus a spus că așteaptă în perioada următoare să vadă discuții responsabile.

"Prin urmare, până peste două zile, când vom avea Biroul Politic, vreau să aud și părerile colegilor mei. Am fost sunat din foarte multe părți ale țării încercând să afle părerea mea, nu le-am dat-o — ceea ce totuși fac acum — și aștept să văd discuții pe care le doresc responsabile. Fiecare din noi trebuie să ne asumăm partea de asumare a înfrângerii și mai ales partea plăcută de asumare a câștigurilor", a spus el.

Citește și: Rareș Bogdan, dezlănțuit împotriva liderilor PNL

Referitor la scorul obținut în Capitală de către PNL, Quintus a admis că nu s-a așteptat la acest rezultat.

"București pentru mine este o dezamăgire. Singura atenuare a acestei dezamăgiri este că o mică parte din cetățenii Capitalei au participat la vot. Dacă erau mai mulți nu știu ce se întâmpla. În orice caz, dacă aplici la o mai puțin de o treime (...) scorurile obținute înseamnă alegeri cu o mică parte din cetățenii Capitalei, ceea ce nu este în regulă", a mai precizat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel