Quatar acordă 30 de milioane de dolari pentru Fâșia Gaza

[] []

14 mai 2019 / 15:03
Salveaza PDF Comentarii

Qatarul a acordat un ajutor de 30 de milioane de dolari Fâşiei Gaza, a anunţat joi şeful Comisiei qatareze pentru reconstrucţie în teritoriul palestinian, Mohamed el-Amadi, citat de agenţia DPA.

Suma include plăţi a câte 100 de dolari pentru 55.000 de familii nevoiaşe din Fâşia Gaza, potrivit oficialului qatarez. Restul sumei este alocat pentru oportunităţi privind crearea a 20.000 de locuri de muncă în coordonare cu Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni. Vor fi folosiţi de asemenea bani pentru pachete cu alimente pentru Ramadan, luna de post a musulmanilor.

Ajutoarele survin ca urmare a unei escaladări sângeroase între Israel şi militanţi palestinieni în Fâşia Gaza în urmă cu mai puţin de două săptămâni. 

Ca urmare a unui armistiţiu între Israel şi Fâşia Gaza, Qatarul a anunţat săptămâna trecută că a acordat un ajutor de 480 de milioane de dolari palestinienilor din Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Qatarul menţine relaţii strânse cu mişcarea radicală palestiniană Hamas, care deţine controlul în Fâşia Gaza. Hamas este considerată drept ''organizaţie teroristă'' de către Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană şi Israel.

Israelul şi Egiptul au impus de un deceniu o blocadă împotriva Fâşiei Gaza, invocând raţiuni de securitate.

Circa două milioane de persoane trăiesc în condiţii dure în Fâşia Gaza, unde se confruntă, printre altele, cu o penurie de apă potabilă şi de electricitate.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26