Putin macină democrația și libertatea în lume, susține Freedom House

Vladimir Putin speaks at press conference in Moscow
Vladimir Putin speaks at press conference in Moscow

Anul 2012 a adus un declin considerabil în rândul democrațiilor și libertăților în lume, potrivit unui raport al organizației nonguvernamentale Freedom House. Este cel de-al șaptelea an consecutiv de declin, iar un rol important în faptul că democrațiile au bătut în retragere l-a avut "primăvara arabă", relatează RFI.

Freedom House a publicat miercuri un raport intitulat "Libertatea în lume", care clasează cele 194 de state în trei categorii, și anume "libere", "parțial libere" și "lipsite de libertate", în funcție de facultatea cetățenilor lor de a se bucura de drepturi politice și civile, precum și de a trăi în securitate.

Potrivit raportului, 2012 a fost anul cu 90 de țări "libere", cu trei mai multe decât în 2011, iar 16 au întregistrat progrese notabile. Cu toate acestea, 27 de state au regresat puternic. Altfel spus, aproximativ trei miliarde de oameni (43% din populația lumii) trăiesc în state "libere", 1,6 miliarde în țări "parțial libere", în timp ce restul de 2,3 miliarde de oameni trăiesc în state considerate de către Freedom House ca nefiind libere.

O atenție deosebite a fost acordatăp lumii arabo-musulmane, având ca teatru de discuție "primăvara arabă", declanșată în Tunisia în decembrie 2010. Potrivit raportului, Libia, Tunisia și Egipt au înregistrat progrese democratice, comparativ cu Irak, Iordania, Kuwait, Liban, Oman, Siria și Emiratele Arabe Unite, unde se regăsește un declin al libertăților.

Conform RFI, raportul Freedom House îl vizează pe Vladimir Putin care, de la realegere, a determinat țara să "vireze către mai rău", determinând-o să "intre într-o nouă perioadă de represiune accelerată". Freedom House nu iartă nici Statele Unite sau Europa, acuzându-le de "reticențele lor de a arăta calea în cadrul luptei pentru libertate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel