Purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare face lumină în cazul femeii căzute în parc

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a declarat marţi, pentru AGERPRES, că medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe nu ştiau că în parcul din faţa unităţii se află o femeie căzută dar nici persoana care a cerut ambulanţa nu a explicat foarte clar care este situaţia.

"O femeie trecătoare a văzut-o căzut pe stradă, a sunat la 112 şi a solicitat ambulanţă. Femeia care a sunat s-a impacientat, văzând că poate n-a venit ambulanţa cum a crezut ea, şi a intrat la Urgenţe: De ce nu ne trimiteţi salvarea că femeia moare? Asistenta de acolo a zis că nu noi trimitem salvarea, noi suntem Urgenţa şi nu noi aducem pacienţi aici, dacă aţi chemat salvarea trebuie să vină. Nu a mai comunicat altceva, a ieşit în stradă. Între timp a venit ambulanţa. Patru minute a durat totul', a declarat Demian.

Potrivit acestuia, cei doi medici de gardă nu au ştiut că femeia era căzută în parcul de lângă spital, au aflat doar ulterior, cea care a solicitat ambulanţa adresându-se asistentei de serviciu.

'Poate că tânăra asistentă trebuia să percuteze şi să anunţe medicii. Aici cred că s-a produs un declic. Trebuia poate să fie mai inspirată, să ia o decizie', a mai spus Demian. Bătrâna care a căzut pe stradă este stabilă, suferind un traumatism.

'Femeia e stabilă, nicio clipă nu a fost instabilă sau să-şi fi pierdut cunoştinţa. Este un caz social şi în ultimele patru zile a fost de patru ori la noi. Ultima noapte şi-a petrecut-o la Urgenţe, este o femeie fără adăpost', a spus Demian, precizând că femeia este cunoscută ca şi o consumatoare de alcool.

[citeste si]

Cazul va fi analizat de conducerea spitalului, care va decide dacă efectuează o anchetă. 'Suntem în faţa unui moment nedorit. Mâine la rece vom discuta şi dacă managementul va considera că trebuie să întreprindem o anchetă, decizie în acest sens, se va face', a precizat Demian.

O femeie a căzut pe stradă, la circa 70-80 de metri de Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare, şi a suferit un traumatism. Constantin Demian a declarat iniţial că femeia era în parcul de lângă spital, iar personalul de la UPU 'nu poate ieşi cu tărgile pe stradă'. Ambulanţa a intervenit în patru minute, a ridicat-o pe femeie şi a transportat-o la UPU, unde a primit îngrijiri medicale. Medicii au stabilit că aceasta a suferit un traumatism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel