Urmărește emisiunea live


Punctul slab din lupta împotriva terorismului. Franța avertizează!

Ministrul economiei francez, Michel Sapin, a cerut joi miniștrilor de finanțe ai statelor G20 să se implice în combaterea finanțării terorismului prin intermediul traficului cu opere de artă stocate în zone speciale numite 'porto-franco'.

'Este vorba despre de a lupta împotriva traficului cu opere de artă în cadrul luptei pentru combaterea finanțării terorismului', a explicat ministrul în cadrul unui briefing de presă de dinainte reuniunii G20 la nivel de miniștri de finanțe de la Washington, în marja reuniunii de toamnă a FMI și a Băncii Mondiale, scrie Agerpres.

În lupta împotriva finanțării terorismului 'există un punct slab care este existența porto-franco', a spus el, reamintind că operele de artă furate în Siria sau în Irak pot fi vândute pentru finanțarea grupării jihadiste Stat Islamic.

'Aceste porto-franco sunt prezente în anumite țări, mă gândesc în special la Elveția, dar nu numai', a afirmat Sapin, care a calificat drept 'opace' aceste zone unde pot fi depuse opere de artă fără ca autoritățile să fie informate.

'Îmi doresc să fie introduse reguli de transparență', a adăugat ministrul, care a pledat în trecut pentru elaborarea unei liste negre a paradisurilor fiscale, măsură acceptată la summitul G20 care s-a desfășurat în China în urmă cu o lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel