PSD, un nou plan. Pieleanu: S-a greșit strategic

Marius Pieleanu
Marius Pieleanu

Marius Pieleanu a declarat, la Antena 3, că PSD a greșit strategic, rezultatul fiind ceea ce se întâmplă cu Lia Olguța Vasilescu în aceste momente. 

Marius Pieleanu consideră că, spre deosebire de Ilan Laufer, Lia Olguța Vasilescu este extrem de importantă și se bucură de cea mai mare favorabilitate în rândul alegătorilor PSD.

"Nu știu din punct de vedere constituțional dacă președintele mai are dreptul să refuze încă o serie de propuneri, dar ar fi nepermis, dacă mă întrebați, pentru alegătorii PSD-ului faptul că cel mai important membru al Guvernului său, doamna Olguța Vasilescu, care se bucură de cea mai mare favorabilitate din partea publicului, să îi fie refuzată o astfel de onoare de a ocupa încă un post de ministru, e adevărat, într-un alt moment. Este o pierdere a Partidului Social Democrat. Cu toată prețuirea, domnul Ilan Laufer nu este nicio pierdere pentru Partidul Social Democrat, chiar dacă are calități și competențe incontestabile de tehnocrat, nu de membru de partid. Dar într-adevăr Lia Olguța Valsilescu este o pierdere. Să vedem cum va muta Liviu Dragnea dacă se confirmă ceea ce și eu știu, Mircea Drăghici la Transporturi. Poate fi un suflu nou pentru acest domeniu, nu știu în ce măsură va fi și lăsat să facă. Problema care se pune, să nu ne mai ascundem după deget, la Ministerul Transporturilor este una foarte simplă, dacă este sau nu recunoscut de domnul director Neaga. Dacă domnul director Neaga îl recunoaște ca fiind ministru, atunci poate reușim să face niște kilometri de autostradă, domnul Neaga, cel care conduce Ministerul Transporturilor, e o opinie, nu o luați altfel", a declarat Marius Pieleanu.

"De ieri vorbim"

În privința a refuzului președintelui Iohannis care a blocat accesul Liei Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor, Marius Pieleanu susține că este și o problemă de strategie a PSD. "Problema este că, totuși, strategic s-a greșit un pic. Adică atunci când s-a luat decizia ca Olguța Vasilescu să plece de la Muncă, unde a performat, în mod evident trebua să își pună întrebarea cei care au luat decizia dacă va accepta sau nu Iohannis propunerea. Pentru că noi nu știm și de ieri vorbim, cei care suntem familiarizați cu politica faptul că Iohannis va încerca cumva să îl blocheze și uite că a făcut-o", a mai spus sociologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel