PSD-ul (SPD) german apără România: Friedrich, declarație populistă

kastner dece
kastner dece

Șefa Comisie de Apărare în Bundestag, social-democrata Sussane Kastner critică declarațiile ministrului german de interne Hans-Peter Friedrich, susținând că aderarea la Schengen nu trebuie să devină nadă populistă de atras voturi, se arată într-un comunicat de presă remis Deutsche Welle.

Președintele grupului parlamentar de prietenie germano-român în Bundestag a sancționat poziția ”populistă ” a ministrului Friedrich, dar nu a fost de acord nici cu atitudinea ministrului român de Externe, Titus Corlățean.

Susanne Kastner, membru marcant al opoziţiei social-democrate, consideră declaraţia ministrului conservator Friedrich, membru al Uniunii Creştin-Sociale, atât „distructivă” cât şi „populistă”, întrucât ar fi marcată de campania electorală germană şi de discuţia cu privire la aşa-numita imigraţie a sărăciei din România.

Social-democrata crede că ar trebui respectat planul aderării în două trepte a României (frontierele maritime și aeriene în primă fază, apoi cele terestre - n.r). Totodată, ea îl critică pe șeful diplomației române: ”Amenințările și învinuirile exprimate de ministrul de externe Titus Corlățean sunt contraproductive”.

Kastner, fost vicepreşedinte al Bundestag-ului, speră în stabilirea unui dialog constructiv între miniştrii de interne ai UE şi partea română: „Sper ca până joi să se calmeze spiritele de ambele părţi, astfel încât o discuţie obiectivă la adăpost de jocuri populiste să devină posibilă”, spune Sussane Kastner.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel