Urmărește emisiunea live


PSD - prima femeie președinte. Chirieac: Olguța Vasilescu este...

Lia Olguța Vasilescu FOTO AGERPRES
Lia Olguța Vasilescu FOTO AGERPRES

Potrivit unor informații România TV, la nivelul coaliției PSD-ALDE, s-ar discuta despre posibilitatea ca în cursa prezidențială să intre o femeie împotriva lui Klaus Iohannis, și anume Olguța Vasilescu, Gabriela Firea sau chiar Viorica Dăncilă. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat informația apărută.

Întrebat dacă l-ar dezechilibra pe Klaus Iohannis o competiție electorală cu o femeie, Chirieac este de părere că singura competiție care l-ar putea dezechilibra pe Klaus Iohannis ar fi cea cu Dacian Cioloș. 

Nu. Pe Klaus Iohannis l-ar debalansa competiția cu Dacian Cioloș și îl va debalansa. Doamna respectivă nu are treabă cu Klaus Iohannis în ceea ce privește turul întâi. Ce face PSD la turul întâi este treaba PSD-ului. Problema pentru Iohannis este să intre în turul doi. Obstacolul pentru domnia sa nu este nici PSD și nici ALDE, ci Dacian Cioloș și Alianța USR - PLUS 2020, restul sunt vorbe. Un argument în sprijinul a ceea ce îndrăznesc să afirm asumându-mi responsabilitatea va fi la europarlamentare. În momentul în care Alianța USR - PLUS va lua mai multe voturi decât PNL, în momentul acela toată lumea se va lămuri. Sper ca domnul Iohannis să aibă o asemenea prestație în calitate de lider european, sper că și vizita Papei din mai să îl ajute pe președinte dacă va ști să folosească momentul. Deocamdată prestația sa politică este aceeași pe care o știm, dezastruoasă, opinia mea rămând aceeași de acum doi ani de zile de când am văzut că lucrurile nu merg în direcția bună și consilieri ai domniei sale îl împing afară de pe tabla de șah a politicii tocmai pentru a face loc lui Dacian Cioloș, a afirmat Chirieac, prezent în emisiunea lui Lili Ruse, la România TV.

Olguța Vasilescu - balon de încercare

Analistul politic a continuat: Turul doi al alegerilor prezidențiale, acele două săptămâni de foc nu au legătură cu turul unu unde se mai merge pe rațiune, apartenență politică. Probabil că va intra un candidat PSD, în opinia mea, în continuare cred că Liviu Dragnea, treaba aceasta cu doamna Olguța Vasilescu este un balon de încercare, și astăzi, când vorbim, în opinia mea, cred că Dacian Cioloș, nu Klaus Iohannis. Ce se întâmplă, cum se întâmplă dacă intră Klaus Iohannis în turul doi? S-ar putea să bată Klaus Iohannis în ciuda primului mandat care e departe să fie perfect. Dar știți bine că în cele două săptămâni de la nimic se inflamează. Ponta câștigase totuși cu 40 la 30 și uite că a apărut lebăda neagră. Chiar a avut reacție de om politic Ponta și a spus după duminica alegerilor că dacă un singur om din diaspora nu votează, ministrul de Externe, plătește cu postul. Problema este că l-a dat afară pe Titus Corlățeanu, l-a pus pe Meleșcanu și tot nu s-au mai putut echilibra lucrurile. Orice se poate întâmpla în cele două săptămâni. Fiecare minut este prețios

Vezi și: Olguța Vasilescu se retrage, după discuția cu Liviu Dragnea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel