Provocare GLOBALĂ. Unde vor fi PARCATE avioanele ţinute la sol de pandemia de coronavirus

TAROM
TAROM

Odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus, companiile aeriene au anunţat suspendarea de zboruri sau ţinerea la sol a celor mai multe avioane din flotă. Există, însă, şi o problemă. Nu există spaţiu suficient pentru a le parca. Iar costurile sunt şi ele destul de mari. 

Compania aeriană DELTA a dat startul acestei mişcări, cu retragerea a mai bine de 70 la sută din flotă, adică 600 de avioane. "Vom ţine la sol, în continuare, şi avioanele mai vechi",a transmis Ed Bastian, CEO-ul companiei. Compania australiană Qantas ţine deja la sol 150 de avioane şi anunţă că poartă discuţii cu guvernul, dar şi cu aeroporturile pentru a găsi suficiente spaţii de parcare. 

În Germania, Lufthansa şi-a redus capacitatea cu până la 90 la sută, iar între 29 martie şi 23 aprilie a anunţat că mai bine de 23,000 de zboruri vor fi anulate. Ryanair a anunţat că va reduce capacitatea de locuri pe scaune cu 80 la sută pe parcursul lunilor aprilie şi mai şi a recunoscut că reţinerea la sol a întregii flote nu poate fi scoasă din discuţie. 

Dar unde vor fi parcate atât de multe avioane? Mai ales că nu e nevoie doar de asfalt, ci sunt multe alte aspecte tehnice la mijloc, astfel că nu orice loc e prielnic. 

Soluţii în SUA

O soluţie ar putea fi Aerodromul ţinutului Pinal, din Arizona, care are o suprafaţă de 500 de hectare numai bună pentru depozitarea avioanelor. Iar costurile depind de tipul aeronavei. 

Potrivit CNN, costurile medii pentru parcarea unei aeronave în acest aerodrom sunt între 56 de dolari pentru avioanele mici şi 300 de dolari pentru avioanele mari. Pe zi! 

Danemarca, soluţie alternativă 

Pe aeroportul din Copenhaga, două din cele trei piste au fost scoase din uz şi sunt folosite pe post de parcare. Şi, cu noua formulă, şefii aeroportului se aşteaptă să poată găzdui până la 60 de aeronave, în plus faţă de cele 80 care sunt parcate în mod obişnuit acolo. 

Un lucru e cert. Lumea aviaţiei va fi forţată să se descurce cu parcarea avioanelor la nivel mondial, inclusiv în zona Asiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel